Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İddia: 47 ruhsatsız villanın projesi yok! Belediye: Var!

Vatandaş İhsan Kılınçkaya, 47 ruhsatsız lüks villayı MASAK üyesinin koruduğunu iddia etti. Belediye ise "iddialar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
İddia: 47 ruhsatsız  villanın  projesi yok! Belediye: Var!

Kuşadası Soğucak Mahallesi’ndeki Bera Yapı Kooperatifinin Mimari projesinin olmadığı, yapı ruhsatının bulunmadığı, burada yaşayan Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) üyesi bir şahıs nedeniyle belediyenin işlem yapmadığı iddia edildi. İddialarını sosyal medyada paylaşan ve CHP Genel Merkezi’ne gönderdiğini de ifade eden İhsan Kılınçkaya, villa sakinlerinin kaçak villalarda oturduğunu, kooperatifin hazine arazilerini işgal ettiğini söyledi. Kılınçkaya, “Özel havuzlu, deniz manzaralı, ormana sınır 47 villanın mimari projesi, yapı ruhsatı yok” diyerek, sitede oturan MASAK üyesine dikkat çekti.

KİM BU MASAK ÜYESİ?

 Villalarda oturan bir MASAK üyesinin Kuşadası Belediyesi’nin 'gizli ağası' olduğunu da söyleyen Kılınçkaya, "MASAK çalışanı , Kuşadası Belediyesi’nde birilerinin korkulu rüyası mı oldu! Zengin edilen kooperatifinin ortağı bu kişi Günel'in, Kuşadası Belediyesi’ndeki imar yolsuzlukları hakkındaki incelemeleri etkisizleştiren ellerden biri mi? Gizli ağası mı” diye sorarak, söz konusu kişinin Ömer Günel’in aday gösterilmesinde de rol oynadığını öne sürdü.

“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Adanın Sesi’nin konuyla ilgili görüşüne başvurduğu Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Taşınmazda bulunan yapıların ruhsatsız ve projesiz olduğu ve belediyenin işlem yapmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” denildi. Kooperatif ile ilgili 1998 yılında yapı ruhsatı düzenlendiği, yapı ruhsatı eki onayı projesinin de mevcut olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “2010, 2016 yıllarında yürürlükteki mevzuat doğrultusunda tüm maliklerden yazılı muvafakati alınarak vaziyet planı tadilatı yapılmıştır. Yapı ruhsatı ve onaylı tadilat projesi mevcuttur. 8 nolu bağımsız bölüm için 25.03.2021 tarih 266/1-2 sayılı, 2 nolu bağımsız bölüm için ise 12.05.2023 tarih ve 400 sayılı yeniden yapı ruhsatları düzenlenmiş ve ruhsat eki projeleri onaylanmıştır. Ayrıca Söz konusu taşınmazda 3, 4 ve 13 nolu bağımsız bölümlerde vaziyet planında aykırılıklar olduğu gerekçesiyle İmar Kanununun 32. ve 42. maddelerine istinaden 28.04.2022 ve 19.07.2022 tarihlerinde Yapı Kontrol Müdürlüğünce işlemle başlatılmıştır. Fakat yasal işlemler başlatıldıktan sonra mal sahipleri tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan EMD865UZ belge nolu yapı kayıt belgesi belediyemize ibraz edilmiştir. Yapı kayıt belgesine istinaden ilgili mevzuat hükümleri gereğince belediyemizce yapılan işlemler iptal edilmiştir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.