Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedef Kuşadası nı Beyaz Bayrakla donatmak

36 okulun, 31 inde Beyaz Bayrak dalgalanıyor

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2011 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Hedef Kuşadası nı Beyaz Bayrakla donatmak

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde dağıtılan Beyaz Bayrak sayısı hızla çoğalıyor.  Kuşadası’nda 36 Anaokulu, İlköğretim ve lise dengi okul arasında Beyaz Bayrak alamayan sadece 5 okul kaldı.  Temizlik ve Hijyen açısından 100 üzerinden 90 alan ilköğretim okullarına beyaz bayrak verilmesi uygulaması çerçevesinde dört yılda büyük başarı yakalanan Kuşadası’nda bu yıl 8 okul daha Beyaz Bayrak aldı. Beyaz Bayrağın göndere çekilmesi amacıyla Çakabey İlköğretim Okulunda  düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan, okul öğrencileri veliler ve davetliler katıldı. Törende konuşan okul müdürü Naciye Yavuz, “okulumuzun temiz, bakımlı ve yaşanabilir olması, öğrencilerimizin sağlıklı olması, kendilerini daha iyi hissederek eğitim süreçlerinden en yüksek düzeyde yararlanmaları ve gelişimlerini en sağlıklı koşullarda sürdürebilmeleri açısından çok önemlidir. Geleceğin yöneticilerinin, gelecekte temiz ve yaşanabilir bir dünyada hayatlarını sürdürebilmeleri, belki de bugün burada başlayan kendimizi ve çevremizi temiz tutabilme becerisinin artarak ve yayılarak sürmesi ile mümkün olabilecektir”dedi.

            Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen’de konuşmasında “Kuşadası’nda dört yıl önce İlk Beyaz Bayrağın alınmasıyla başlayan süreçte tüm okullarımızın Beyaz Bayrak almasını hedeflemiştik. Bu gün 36 okuldan sadece 5’inin kaldığını görüyoruz. Onlarda da çalışmalarımız sürüyor, en kısa sürede Kuşadası’ndaki eğitim kurumlarını Beyaz Bayrakla donatmak istiyoruz”dedi.

            Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler ile protokol üyeleri beyaz bayrağı birlikte göndere çekti.

                                   Beyaz Bayrak Nedir?

            Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan ilköğretim okullarına beyaz bayrak verilmektedir.Proje kapsamında, çocukların ruh ve beden sağlığının korunması amacıyla ilköğretim okullarına yönelik hijyen kurallarının belirleneceği ''Okul Sağlığı Denetleme Formu'' hazırlanmıştır.Buna göre, okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılmaktadır.Bu çerçevede iki Bakanlığın yetkililerince denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme sonucunda 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verilir. Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğini korur, kontroller de bu süre içinde devam eder. Türkiye’de İlk beyaz bayrak Ankara Akyurt İlköğretim Okulu'na verilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.