Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Güzelçamlı'daki o inşaat Ömer Günel’in”

Güzelçamlı’da, kıyı ve imar kanununa aykırı yapıldığı belirtilen, dün ADANIN SESİ”nin haberleştirdiği inşaatın Belediye Başkanı Günel’e ait olduğu öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:40
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
“Güzelçamlı'daki o inşaat Ömer Günel’in”

ADANIN SESİ’nin dün, "Güzelçamlı sahilinde yapılaşmaya kim göz yumuyor?" manşetiyle verdiği, Güzelçamlı sahilinde  Lazoğlu Kamping bitişiğinde Kıyı Koruma Alanı içinde ve imar yasalarına aykırı yapılan inşaatla ilgili haberden sonra, gazetemize bilgi ve belge yağdı. Mahalle sakinleri kadastral yola cephesi olmayan, etrafı parsellerle çevrili bu alanda Beach Clup yapılmasının imar kanununa aykırı olduğunu, ancak inşaatın arkasında bizzat CHP’li Belediye Başkanı Ömer Günel’in olduğunu öne sürdü.  Kuşadası Belediyesi  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kayıtlarındaki “Yola terk ve kamuya ayrılan kısımlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz” ifadelere rağmen  arsada çukurlar açılması, Milli Park girişinde deniz kenarına duvar yapılmasına tüm kurumların bu nedenle göz yumduğunu dile getirdi.

GÜNEL “ORASINI BEN KİRALADIM”

Günel’in ilk olarak çevre örgütlerinin üyeleriyle yaklaşık 3 ay önce düzenlediği bir toplantıda, ardından dün de kendisiyle görüşen mahalle temsilcilerine o inşaatın kendisine ait olduğunu açıkça ifade ettiğini belirten çevre aktivisti  Mesut Yalazan, “Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle 3-4 ay önce yapılan toplantıda, bu gün tartışma konusu olan o alanın Güzelçamlı Mahallesi yararına değerlendirilmesi talebi gündeme gelince Başkan Günel, ‘Ben orasını oğlum için kiraladım. Güzel bir tesis, Beach Cafe  yapacağım’ dedi. Onlarca kişi bu ifadeye tanıktır. Sizin haberinizden sonra, dün de Kent Konseyi Mahalle Temsilcisi arkadaşlarımız belediyede başkanıyla yaptıkları görüşmede,söz konusu alanla ilgili şikayetlerini iletip, burasının kıyı kenar çizgisi içinde olduğunu söyleyince başkandan ‘orası benim, ben kiraladım’ yanıtını almışlar” diyerek buradaki çalışmaların durdurulması için yasal tüm itiraz ve şikayetleri yapacaklarını söyledi.

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kayıtlarına göre de oradaki çalışmalar yasalara aykırı.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.