Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvercinada açılıyor

Kuşadası'nın simgesi Güvercinada'daki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Güvercinada'nın kentin kurtuluş gününde açılacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Güvercinada açılıyor

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Güvercinada, Kuşadası'nın kurtuluş günü olan 7 Eylül'de açılacak. Çevre düzenleme projesi çerçevesinde, Güvercinada, Kuşadası'nın tarihi mekanlarıyla bölgeye özgü bitki ve canlı türlerini tanıtan pano, heykel ve canlandırmalarla bir nevi açık hava müzesi haline getirildi. Yapılan düzenlemeler sonucunda özel etkinlik ve organizasyonların düzenleneceği alanlarıyla da kültür sanat merkezi işlevi görecek.

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, göreve geldikleri günden itibaren Güvercinada'nın Kuşadası turizmine kazandırılması konusuna özel bir çaba harcadıklarını belirterek, "Güvercinada Kalesi, Kuşadası'nın en önemli kültürel ve tarihsel değerlerinden birisidir. Bu alanı ilçemize kazandırmak ve ziyarete açmak için titizlikle sürdürdüğümüz çalışmaları tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşadası için en önemli tarih olan 7 Eylül'de gerçekleştireceğimiz açılışın ardından Güvercinada ilçemizin çekim noktalarından birisi haline gelecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.