Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Günay dan esnafa tuvalet cezası

Bakan Günay dan, Başkan Ülgür e fırça

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2011 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Günay dan esnafa  tuvalet  cezası

             Bir dizi inceleme yapmak üzere Selçuk ve Kuşadası’na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gezisinin son aşamasında Efes Antik kenti girişindeki esnafa tuvalet cezası verdi. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’e fırça attı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 56 müze ve ören yerinin satış noktalarını özelleştirme ihalesini kazanan ve geçtiğimiz Haziran ayında  Efes Antik Kentinin alt ve üst giriş kapılarına inşa ettiği hediyelik eşya satış mağazaları belediyece mühürlenen  Bilintur’a bakan tam destek verdi.  ( Bilkent Turizm İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş.) Bakan Günay, bugün ziyaret ettiği antik kentin girişinde basın mensuplarına kameralarını kapattırıp uzaklaştırdıktan sonra belediye başkanı Vefa Ülgür’e fırça attı. Bilintur’un satış mağazalarına neden izin vermediğini sorduğu Vefa Ülgür’e alt kapıya geldiğinde de “sen benim satış mağazama satış izni vermezsen, bende senin esnafına tuvaleti kullanma izni vermem” dedi. Başkan Ülgür, yasaları uyguladığını, ruhsat için gerekli koşulların yerine gelmesi, imar yasalarına uyması halinde sorun kalmayacağını söylemesi de bakanı yumuşatmadı. Bürokratlara antik kent girişindeki işyerlerinin kim tarafından kiraya verildiğini soran Bakan Günay’a “Bakanlığımızca Selçuk belediyesine kiralanmış. Oda vatandaşlara kiralamış. Süresi 2013 yılında doluyor” yanıtını alınca, sözleşmeyi bozmaya ima ederek bürokratlara “sözleşmeyi ve yasaları bir inceleyin” talimatı verdi.  Giriş turnikelerinin hemen arkasında bulunan satış büroları ile tuvaletleri dolaşan bakan Günay, antik kent girişindeki bir esnafın işyerinin  üzerindeki reklam panosunun kaldırılması talimatını verdi.

                                   Komer’i 29 Ekim’de Başbakan açacak

            Kuşadası Kongre merkezinde incelemelerde bulunan Bakan Günay burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kongre merkezini 29 Ekim Tarihine  yetiştirmeleri için ilgililere talimat veren bakan Günay, açılışı başbakanın yapacağını söyledi. Basın mensuplarının Türkiye dünyada önemli turizm merkezlerinden birisi haline geldi. 2009 Yılında dünyada ekonomik kriz varken, dünyada gelen ziyaretçi sayısı azalmayan üç ülkeden biri oldu. 2010 yılında yine artış oldu. 2011 daha yüksek bir sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Mesela 2011 Yılı ocak ayı ülke geneli ortalaması yüzde 20 oranında artış olduğunu gösteriyor. İstanbul’da bu artış yüzde 27 civarında. Türkiye son birkaç yıldır sadece deniz kıyıları ile değil, doğasını kültürünü, gastronomisini, golf, termal, spor, kongre imkanlarını turizm içine soktu. Termal turizmi, turizm planlamasının içine soktuk. Bu yönde ciddi çalışmalarımız var. Çeşitli bölgelerde yeni destinizasyonlar yaratmaya çalışıyoruz. Bunların bereketini topluyoruz”dedi.

            Türkiye’nin ve bölgenin en büyük kongre merkezi  olarak adlandırılan Kuşadası Kongre Merkezi (Komer) inşaatını gezen bakan Günay, Komeri’in  teknik özelliklerine dikkat çekti.  Bölgenin kongre turizm  potansiyelini çok ciddi bir şekilde etkileyecek ciddi bir yatırım olarak nitelendirdiği Komer’in aralarında  Aydın Özel İdaresi, Bakanlık ve Kuşadası Belediyesinin aralarında bulunduğu ortaklarının  biraz daha katkı yapması gerektiğini belirterek “bu yaz herkesin biraz elini cebine atacak, eş zamanlı olarak  Komer’i bitirmeye çalışacağız. Sayın Başbakanımızda yakından takip ettiği projedir bu. Biraz gecikmesinden de dolayı yakınıyordu. 29 Ekim 2011 de Ege bölgesinde böyle büyük kongre  ve Kültür merkezini  açtığımız taktirde büyük bir sevinç vesilesi olacak.Tabi kongre turizmi Türk turizminin içinde önemli bir yer tutuyor. Ve kongre turizmi için gelenler varlıklı ve kanaat önderleri dediğimiz kültürlü kesim.  Bu nedenle kongre turizmi için gelenler son derece önemli. Kongre yapımız. İstanbul’da iyice güçlendi, Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Buraya yaptığımız kongre merkezi Avrupa’nın en büyük kongre merkezi. Bölgeye çok büyük  katkısı olacağına inanıyorum. Kuşadası’ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları, nitelikli yatak sayısının çoğalması sadece Kuşadası için İzmir’den Ayvalığa uzanıncaya kadarki bölgede yüksek kültür düzeyli turistin gelmesini sağlayacak”dedi.

            Kongre merkezi bitişiğinde, beş yıldızlı otel yapımı planlanan 200 dönüm araziye bir yatırımcı arandığını söyleyen Bakan Günay, kendisiyle birlikte ziyaretlerde bulunan Martı oteller zinciri sahiplerinden Oya Narin’i çağırarak “bu araziyi size verelim bir tesis yapın. Gelin el sıkışalım” diyerek söz almaya çalıştı.

                                   Yazlıklar turizme kazandırılacak

            Basın mensuplarının ikincil konutların (yazlıklar) turizme kazandırılması yönünde bakanlığının bir çalışması olum olmadığını sorması üzerine, Bakan Günay “Geçen yıl İkinci konutların turizme kazandırılması konusunda Dedeman otellerinin yaptığı bir çalışma vardı. O raporlarda bizim elimizde ve bu konuda da çalışma yapıyoruz. Türkiye de bu bilinç çok gelişmiş bir durumda değil. Türkiye’de bir dönem turizm ikinci konut sahibi olmak gibi algılanıyordu. Şimdi ikinci konut sahibinin turizme bir engel oluşturduğunu acı bir deney olduğunu hep birlikte yaşamaya başladık. Bunu söyleyen herkesin, ben dahil ikinci bir konutu var ne yazık ki. Türkiye’de turizm tesislerinden yararlanmak her yıl başka bir bölgede tatil yapmak hem çok ekonomik hem çok doğru bir proje.  Sadece  ege bölgesi ve Mersin’deki ikincil konutlar için değil, bütünü için  çalışmalarımız devam ediyor. Fakat şu an için tatmin edici bir sonuç alınmış değil. Bölgede yeni nitelikli yatak kapasitesi oluşturma yönünde Pamucak bölgesinde planlamalarımız var. Kongre merkezi ile de eş zamanlı olarak planladığımız otel arazimiz vardı şu anda orayı da yeniden değerlendirme hazır vaziyetteyiz”dedi.

                                               Afrika’daki olaylar

 

Libya,Mısır, Tunus ve diğer ülkelerdeki iç karışıklıkların Türkiye’ye olumlu bir etki yapıp yapmayacağı yönündeki bir soruya ise bakan Günay şu yanıtı verdi:” Kuzey Afrika’daki olayların Türkiye’deki yansımaları mutlaka olur, şu anda olmuş gibi de görünüyor.  Ama biz umudumuzu tamamen buna bağlamıyoruz. Bir an öncede Tunus, misir libyanın esenliğe, huzura ve iç güvenliğe kavuşmasını umuyoruz. Çünkü turizm barış izçinde geliyşen bir sektördür. Barışın hem bölgeye hem de dünyaya olumlu etkileri olur. Şu anda bir kıyaslama için yapmak istiyorum. Mısır Kuzey Afrika’nın en önde gelen turizm ülkesi. Mısır’a bir yılda gelen turist sayısı 10 milyon civarında, Bizde sadece 2010 yılında sadece Antalya’ya o kadar turist geldi. Biz artık başka ülkelerin iç sarsıntılarından değil, tamamen kendi ülkemizin marka değerini yükseltmekten, yolumuzun ileriye gideceğini düşünüyoruz. İyi bir yıldayız iyi bir başlangıç yaptık. Şu anda dünyanın ilk onu içindeyiz, inşallah bunu ilk beşin içine gireceğiz. Ve bunu sürekli kılmaya çalışacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.