Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geri dönüşüme yenileme

Kuşadası Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, cam ve pet şişelerin ayrı toplanması için yapılan özel tasarımlı kafesler yenileniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Geri dönüşüme yenileme

Kuşadası Belediyesi, geri dönüşüm firması Özmüşler A.Ş ile işbirliği içerisinde ambalaj atığı kafeslerini yenilemeye başladı. İlk olarak Yunus Emre Parkı, İnönü Bulvarı, Barbaros Bulvarı, Kemal Arıkan, Burç ve Rıza Saraç sokakları ile eski Jandarma önüne yerleştirilen yeni ambalaj atığı kafesleri kısa süre içerisinde ilçenin tamamına yerleştirilecek.Üzerinde "Kuşadası Geleceğini Biriktiriyor"  yazan  ve  Kuşadası'na özgü orkide, tüllüşah gibi bitki resimleri olan şık kafesler yer alacak.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, geri dönüşümün önemine dikkat çekerek, "Bir yandan atıkların azaltılması ve ambalajların ayrı toplanması ile ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüken bir yandan da geri dönüşüme ilişkin eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geri dönüşüm ekonomiye olduğu kadar çevreye ve geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

Başkan Kayalı’yı yeni ambalaj atığı kafesleri ile ilgili bilgilendiren Özmüşler Atık Yönetimi ve Çevre Danışmanlık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Metin Türküsev “Ambalaj atıklarının değerlendirilmesi, tekrar kullanıma kazandırılması ve dönüşümle ilgili bilincin artması adına yapılan çalışmalar çerçevesinde kafeslerde zaman içerisinde oluşan bozulmanın önüne geçilmesi maksadıyla gerçekleştirilen iyileştirme çalışması ve ambalaj atığı noktalarının artırılması amacıyla firmamız tarafından yaptırılan kafeslerin dağıtımına başladık. Yeni kafesler merkezden başlanarak Kuşadası geneline yerleştirilecek. Ayrıca yılbaşından itibaren hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı çerçevesinde belirlenen pilot bölgelerden başlanarak ambalaj atıklarının ayrı toplanması uygulamasına geçilecek" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.