Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteciler günü

 “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” yapılan açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları ile kutlanıyor.  

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Gazeteciler günü

Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini sürdürenleri onurlandırmak için 1962’den bu yana kutlanan 10 Ocak günü Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür. 10 Ocak 1962'de Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak başlayan ve 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra Çalışan Gazeteciler Günü olarak değiştirilen bu günle ilgili olarak yetkililer ve siyasiler başta olmak üzere bir çok kişi ve kurum kutlama mesajları yayınladı.

ADA’NIN SESİ’NE ULAŞAN MESAJLAR

Aydın Valisi Yakup Canbolat:Gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan başta Aydın’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül: 10 Ocak, çalışan gazeteciler günü olarak kutlanıyor. Ancak ülkemizde binlerce işsiz basın emekçisi varken, haber yaptığı için cezaevinde tutsak edilen gazeteciler varken 10 Ocak’ı nasıl kutlayacağız? Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü 22 yıllık AKP iktidarı tarafından gasp ediliyor, gerçekleri halka aktarmak için yazan, çizen, konuşan medya mensupları yargı sopası ile tehdit ediliyor. Bu nedenle Türkiye, 2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde bir önceki yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke içerisinde 165’inci sırada yer almıştır.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz: Halkın doğru haber alma hakkı için gece gündüz demeden görev yapan, mesleğinin onuruna sahip çıkan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor; sansüre ve baskıya maruz kalmadan özgürce yazabildikleri ve iş güvencelerinin olduğu sağlıklı günler diliyorum.

İYİ Parti Aydın Milletvekili ve GİK Üyesi Ömer Karakaş: Türkiye; Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 165. sırada yer almaktadır. 2023 yılında 280 basın çalışanı da yargılanmıştır. Bu karamsar ve üzücü tabloya rağmen, toplumun doğrulara ulaşabilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren başta yerel olmak üzere, ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, kamuoyuna haber ulaştırmak için zor şartlarda gece gündüz demeden emek harcamaktadır.Kalemini milletimizi doğru bilgilendirmek, gerçekleri açığa çıkarmak için kullanan ve doğruların peşinden yılmadan koşan tüm basın çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan/Çalışamayan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.

Aydın Milletvekili Av. Ömer Özmen:Demokrasimizin en önemli unsurlarından birisi olan Medya Kuruluşlarımızın ve son yıllarda Ülkemizdeki dezenformasyonla mücadelede önemli görevi bulunan kıymetli Basın emekçilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en içten duygularımla kutluyor, kendilerine meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: Türk basın tarihi, basın emekçilerinin alın terinin yanı sıra; Uğur Mumcu, Abdi İpekçi gibi mesleği için canını hiçe sayan kalemlerin kayıplarıyla da yazılmıştır. Türkiye, canlarını verme pahasına mesleklerine âşık, “doğru” ve “ilkeli” haberden sapmayan basın mensupları sayesinde demokrasi mücadelesinde bugünlere gelmiştir. Onları minnetle anıyoruz. Gazetecilik ilkelerinden şaşmadan kamuoyunu bilgilendiren, çağdaş bir Türkiye için düşünen, doğru ve ilkeli haberden asla ödün vermeyen tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: Kentimizin kalkınmasında ve demokrasi kültürünün yerleşmesinde, gazetecilerimizin yorum ve eleştirileri ile sunduğu katkı asla yadsınamaz. Kamuoyunu aydınlatmak için fedakârca çalışan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ sözünden hareketle, "basın ahlak esasları" çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, kendilerine görevlerinde üstün başarılar diliyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.