Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatura yine üç çalışana çıktı

Başkan Altungün, maske ve gerekli ekipmanın alınmasının bürokratik engellere takıldığını ifade edip, "Facia iki nedenle oldu. Birincisi 'Bize bir şey olmaz' mantığı, ikincisi arkadaşını kurtarma çabası" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Fatura yine üç çalışana çıktı

Cumartesi günü kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenen 3 kişinin yaşamlarını yitirmesinin ardından, Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün, belediye çalışanlarıyla biraraya geldi. Başkan Altungün, maske ve gerekli ekipmanın alınmasının bürokratik engellere takıldığını ifade edip, "Facia iki nedenle oldu. Birincisi 'Bize bir şey olmaz' mantığı, ikincisi arkadaşını kurtarma çabası" diye konuştu.
BELEDİYE ÇALIŞANLARININ İDDİLARI
Facianın yaşandığı kuyu  ile Kadınlar Denizi'nde Altungün’ün amcasına ait iş merkezinin arkasındaki  üç kuyuda görevli bazı belediye çalışanları, olayın göz göre göre yaşandığını öne sürdü. Çalışanlar, “Kuyuların kapaklarını açarak havalandırmaya izin verilmiyor. Çevredeki sitelerde kanalizasyon kokusu var diye şikayet olduğu iddia ediliyor. Kadınlar Denizinde belediye başkanımızın ortağı olduğu, amcasına ait iş merkezinin bahçesinde kalan üç kuyuda aynı şey söz konusu. Kapakları açarak havalandırma yapan orada görevli arkadaşlarımız, şikayet üzerine görev yerleri bile değiştirildi. Kapaklar sürekli kapalı kalınca içerisi gaz ile doluyor. Gaz dedektörü  yok. Oksijen tümünden vazgeçtik, gaz maskesi yok. Defalarca maske istedik alınmadı. Kadınlar Denizindeki kuyulardan birinin kapağı sürekli kapalı. Diğer ikisi arada bir açılıyor. Ama çevresinde hiçbir koruma yok. Karanlıkta manzara seyretmek isteyen biri içine düşebilir. Milas’ta yaşanan facia sonrası  üç arkadaşımızı  eğitime gönderdiler. Onlar döndükten sonra maskenin önemi daha da iyi anlaşıldığı için bu kez yazılı olarak maske istedik. Yaklaşık 15 gündür bekliyoruz. O gaz maskeleri alınmış olsa belki de bu facia yaşanmayacaktı” dedi.

İTFAİYE ERLERİNİN KAHRAMANLIĞI
Facianın yaşandığı gün olay yerine giden itfaiye erleri Uğur Apaydın ile Hasan Harmankaya'nın, baygın haldeki üç kişiyi kurtarmak için kendi canlarını ortaya koydukları öğrenildi. İndikleri kuyuda, kullandıkları oksijen tüpünün maskesini üç kişiyi hayatta tutmak için kullandıran itfaiye erlerinden henüz bir yıldır görev yapan Uğur Apaydın başka can kurtarmak isterken canından oldu. Gazdan zehirlenen Hasan Harmankaya ise bir süre tedavi gördü.
SERTİFİKASI ÖLDÜKTEN SONRA GELDİ
Acı olayın ardından Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün’den bir açıklama bekleyen basın mensuplarına, saat 17.30’da meclis salonunda basın toplantısı olacağı söylendi. Ancak Başkanın talimatı ile tüm çalışanlar salona gelmek zorunda kalınca basın toplantısı yerine,belediye çalışanlarını bilgilendirme toplantısı yapıldı.  Ölümlerin nedenleriyle ilgili bilgi veren Başkan Altungün iddiaları da yanıtladı. Başkan Altungün, geçen 14 Haziran'da terfi istasyonlarında görevli Osman Sarı, Serkan Aktaş ile Aytaç Kınacı'nın eğitime gönderildiklerini belirtip, "Ne acı ki sertifikalar bugün (pazartesi) elimize ulaştı. Gaz maskesi, gaz dedektörü gibi teknik ekipman için arkadaşlarımız talepte bulunmuş. Gerekli araştırmalar yapılmış. Teknik ekipman alımı bürokratik gerekçelerle gecikmiş. Ama bu facianın iki nedeni var. Birincisi 'Bize bir şey olmaz' mantığı, ikincisi arkadaşını kurtarma çabası. AKUT, emniyet, itfaiyenin müdahalesi Allah'a çok şükür kaybımızı üçte tuttu" dedi.
KAPAKLAR AÇIK TUTULMALI
Başkan Altungün terfi kuyularının yakınındaki sitelerde oturanların kötü koku nedeniyle zaman zaman şikayet ettiğini belirtip, "Havalandırma kapaklarının kapatıldığı iddiası var. Zaman zaman şikayetler geliyordu. Arkadaşlarımız şikayetler geldiğinde belki kapatıyordur. Ama bu merkezlerde ana bir kural vardır. Kapaklar kesinlikle açık olmak zorundadır. Bunu çalışan arkadaşlarımız da çok iyi biliyor. Vatandaşların şikayetlerinde oradaki arkadaşlarımız belki geçici kapatıyorlardır" diye konuştu. Öte yandan yaşanan facia ve başkanın bu açıklamalarına rağmen amcasının iş merkezinin arkasındaki kuyulardan ikisinin kapalı olduğu görüldü.
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Bu arada Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Görevli çalışanların tümünün ifadelerinin alınacağı, soruşturmanın çalışma koşullarını da kapsayacağı, olayla ilgili ihmal olup olmadığı, işçilerin eğitimi konularında inceleme yapmak üzere Ankara'dan iş müfettişlerinin istendiği öğrenildi. Olayla ilgili bir soruşturma başlattıklarını belirten Altungün, "Belediye olarak başlattığımız bir soruşturma var, yetkili kurumların açtığı soruşturma da var. Bu soruşturmalar sonucunda bir kanaate varılacak. Sonucu elbette uygulamak için bir tasarrufumuz var" dedi.
                        SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonunda geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, kuyuya inen ve metan gazından zehirlenen Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut (48) ile işçi Osman Sarı (36) ve kendilerini kurtarmak isteyen itfaiye eri Uğur Apaydın (44) yaşamlarını yitirdi. Altyapı ekip amiri Adnan Özkaya (37) ile bir diğer itfaiye eri Hasan Harmankaya (36) ise gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Harmankaya tedavisinin ardından taburcu edildi, Özkaya ise KuşadasıDevlet Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor. 3 kişinin cenazeleri ise geçen pazar günü toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.