Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esat Altungün doğruları söylemiyor

Bilirkişinin tespit ettiği -usulsüzlük, edinim ifasına (İhaleye) fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma- suçlarının neredeyse tamamı sizin döneminizde.. Enkazdan beter bir belediye devraldıysanız, bilirkişilerin tespit ettiği olayların büyük bölümü bir önceki döneme aitse neden o dönemle ilgili neden hiçbir şey yapmadınız ?

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2011 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Esat Altungün doğruları söylemiyor

Kuşadası Belediyesinin tarafsız uzmanlarca incelenebilen 2009 yılı hesaplarında tespit edilen “usulsüzlük, edinim ifasına (İhaleye) fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma” suçlarının bilirkişilerce de kayıt altına alınması belediye başkanı Esat Altungün ve ekibinin kimyasını bozdu. Altungün konuyla ilgili yaptığı  iki sayfalık açıklamada kamuoyuna doğruları söylemediği gibi, kendi kendisiyle de çelişti.

Altungün, Bilirkişinin tespit ettiği  suçları basit göstermek için “usul hataları” diye nitelendiriyor. Hep aynı firmalardan alım yapılması, yapılan alımların yüzde 80’ninin piyasa fiyatlarının üzerinde olması, işle ilgisi olmayan firmalardan alım yapılması, emlakçının yemek, inşaat firmasının mobilya faturası kesmesinin neresi usul hatası? Kimi kandırıyorsunuz…Hiç biri usul hatası değil, resmen usulsüzlüktür.

Altungün’ün doğruları söylemediği bir diğer nokta ise, bilirkişinin tespit ettiği usulsüzlüklerin  yapılanların büyük bölümünün kendisinden önceki belediye başkanı Fuat Akdoğan’ın  dönemine ait olduğunu öne sürmesidir.  Merak ettik tek tek saydık;

Motorin, kurşunsuz benzin alımı, araç kiralama hizmet alımı işlerinde birer dosya var, Altungün döneminden. Usulsüzlük saptanan beş ses düzeni kiralanması  işinin dördü Altungün döneminde. Beş bayrak alım işinin dördü, beş bitki alım dosyasının tamamı, beş hazır beton alım işinin tamamı, el heykelinin yerinin değiştirilmesi işleriyle ilgili sorunlu dosyaların tamamı onun döneminden. İş makinesi kiralama işlerinin sorunlu olduğu 11 dosyanın dokuzu Altungün döneminde. Canlı yayın, tanıtım, fotoğraf video hizmetiyle ilgili 6 dosyanın tamamı; sorunlu bulunan beş Lastik alımının tamamı Altungün döneminden. Adem Testicinin kızıyla damadından mobilya aldığı dosyanın da içinde olduğu iki mobilya alım işi de onun döneminde.

Bilirkişiyi bile şaşırtan Emlakçıdan yemek faturasının alınması,  30 yemek dosyasının 22’si Altungün döneminden. Ve en önemlisi üç kişilik bilirkişi heyetinin tüm dosyaları inceledikten sonra sonuç ve kanaatini belirttiği dokuz maddede  “Görevini kötüye kullanma, edinim ifasına (İhaleye)  fesat karıştırma, ihale yasasına aykırı hareket etme,usulsüzlük” suçlarının işlendiği vurgulanan 6 madde Altungün döneminde. Ve bu altı maddenin (Testici olayı hariç), 5’inde bizzat Esat Altungün’ün ismi var.

Tüm bunlar ortadayken, tespit edilen konular sizden önceki döneme ilişkinse,borç batağına saplanmış, iflas etmiş, enkazdan beter bir belediye devraldıysanız  göreve gelir gelmez bir önceki dönemle ilgili neden hiçbir işlem yapmadınız?  

Altungün, açıklamasında görevde bulunduğu süre içinde hiçbir şekilde yasalara aykırı işlem yapılmadığını söylüyor. Bilirkişi raporunda onlarca sayfada siyah puntolarla 4734 sayılı kamu ihale yasası ve 5393 sayılı belediyeler yasasına muhalefet edildiği, yasaya uyulmadığı yazıyor. 31 Sayfa dolusu yasalara aykırılık varken bu cümleyi kurmak nasıl bir rahatlıktır..

Altungün, rant kapılarının kapandığını söylüyor, dürüstlük bizim ilkemizdir diyor, şeffaf ve samimi olduklarını söylüyor.

Seçilir seçilmez Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kapısı şifreli ihale odası yapan siz değil misiniz? Bu nasıl Şeffaflık. Bu güne kadar belediye hizmetlerinin hangi aşamasında şeffaf davrandınız? 2010 Dönemi hesaplarını bağımsız uzmanların incelemesinden neden kaçırdınız?

Ranta gelince…Alımların yüzde 80’i piyasa fiyatlarının üstündeyse buradan birileri rant sağlamış olmuyor mu?

Ya dürüstlük.. Bir yardımcın hangi suçtan tutuklandı? Diğer yardımcın hangi suçla yargılanıyor? 2010 Dönemi hesapları daha incelenmedi. Turpun büyüğü heybede misali asıl o dönem önemli. 2009 Yılında 31 sayfa dolusu  usulsüzlük yaşanan belediyede, bir yıl sonra tek bir olumsuzluğun tespit edilememesi ilginç değil mi? Peki hiçbir olumsuzluk yoksa Erdoğan Uyan neden tutuklandı? Organize suçlar şubesi polisleri belediyede çay içmeye mi geldi, operasyona mı? Müfettişlerin biri gidip, biri niye geliyor? 

“Bize çamur atmaya kalkanların alnını karışlarım” demiş başkan Altungün…

Biz senin medya tetikçin gibi çamur atmıyoruz Altungün. Gerçekleri belgeleriyle dile getiriyoruz. Yazdıklarımızın tek kelimesinde çamur yok, hepsi belgeli, uzman imzalı gerçekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.