Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EN BÜYÜK ENGEL, SEVGİSİZLİKTİR!

Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Kuşadası Engellileri Koruma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yayınladığı ortak açıklamada, dikkatleri sevgisizliğe çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
EN BÜYÜK ENGEL, SEVGİSİZLİKTİR!
              Sevgisizliğin en büyük engel olduğuna dikkat çeken Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Kuşadası Engellileri Koruma Derneği “En Büyük Engel, Sevgisizliktir” başlıklı bir açıklama yayınladı. Ortak açıklama şöyle; “3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlu olsun.Bu özel günde; ülkemizde 8,5 milyon engelli var. Onların elbette çok sorunları var gibi söylemler;  devlet şunu yapmalı, millet bunu yapmalı gibi yıllardır dillendirilen ve bir türlü tam olarak uygulanamayan çözümleri haykırmak yerine, Kuşadası'nda yapılanları duyurmak istiyoruz.

            1995 yılından beri Kuşadalılarla ve ilçemize gelen konuklarımızla her 3 Aralık da bildiriler yayınladık, yürüyüşler yaptık, değişik etkinliklerle dikkat çektik. Bazen üzüldük, bazen köy kuracağız diye hayaller kurduk, bazen eğlendik; hayallerimizin en büyüğünü 3 Aralık 2009 da köyümüzün açılışını yaparak gerçekleştirdik. Bugün 3 Aralık 2015.

            1995 yılı 3 Aralık da 3 yaşında olan çocuğumuz şimdi 23, 10 yaşında olan 30 yaşında. Onlarla yaşamı paylaşarak hep birlikte büyüdük, öğrendik, paylaştık.

            Engelli olmak, ya da engelli bir çocuğa sahip olmak suç değildir. Onlara acıyarak bakmak suçtur. Daima kendimizden ötelere bakıyoruz. Ve karanlıkların aydınlanabileceğini görüyoruz. Olmazı olur kılmak.İnsan İnsandır diyebilmek. Sevebilmek; yaşamı paylaşmak, insanları hiç bir şekilde ayırmamak engellerin aşılması için yeterlidir. 

            Biz diyoruz ki; Engeller engelliler için engel değildir. Engelli olmak; hayatı yaşamak içim engel değildir. Özgür olmak engellinin birey olarak hakkıdır. Engelli olmak elbette zordur; öyleyse biz de zorluğa engel oluruz.

            Kuşadası’nda yüreklerimizdeki ışıkları yakarak; gönüllerimizi birleştirerek 7 den 70'e tüm Kuşadası’nın desteklerini alarak Kuşadası’nın gönül projesini Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nü yaşama geçirdik. Tabii ki yeterli değildir.

Daha çok çalışarak daha çok engelliye hep birlikte ulaşmalıyız.

            İlçemizin idarecilerinin engellerin aşılmasındaki tüm çalışmalarımızda katkıları büyüktür. Gönül projesi, engellerin aşıldığı, özgürce yaşayıp biz de varız; gelin bizimle olun; başardıklarımızı paylaşalım diyebilen gençlerimizin mutlu olduğu projedir. Hep birlikte tüm Kuşadası’yla var olan köyümüz sonsuza dek yaşatılmalıdır diyoruz.

            Gelin birlik olalım. Engelleri aşalım.Yaşamı paylaşalım.

            Unutmayın, EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR .

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.