Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya turizmcileri Kuşadası nda

Dünya Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Kuşadası nda toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2011 22:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Dünya turizmcileri Kuşadası nda

 

Dünya Seyahat Acenteleri Birlikleri  Federasyonu  (Universal  Federation Travel Agents Assosions)(UFTAA) Yönetim Kurulu toplantısı için Kuşadası’nda bulunan turizmciler Kuşadalı  turizmcilerle toplandı. Ticaret Odası Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan UFTAA Yönetim Kurulu Daimi ve Onur kurulu üyesi Nihat Boytuzun, “UFTAA 114 ülkenin turizm birliklerinin oluşturduğu birliktir. Ülkemiz 38 yıldır üyesidir. Bu güne kadar ikisi Türkiye’de olmak üzere 35 ayrı ülkede yapıldı. Nasıl Obama ilk seçildiğinde ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptıysa, UFTAA’nın yeni seçilen İtalyan başkanı Mario Bevacqua ilk yönetim kurulu toplantısını Türkiye’de Kuşadası’nda yaparak Türkiye’ye verdiği önemi gösterdi. Gelen konukların tümünün ülkelerinde basın yayın organlarında toplantının Türkiye’de yapıldığıyla ilgili haberler yer aldı” diyerek tanıtım için önemli bir adım atıldığını söyledi.  

                                               Kuşadası Akdeniz’in yıldızı

Türkiye’nin turizmin parlayan yıldızı olduğunu ve Kuşadası’nın Akdeniz bölgesinin en gözde limanı olduğunu söyleyen UFTAA’nın İtalyan başkanı Mario Bevacqua’da “dönem başkanı olarak ilk konuşmamı  Türkiye’de sizlere yapmaktan mutluyum. Kuşadası’nı ziyaret eden turistler buraları unutamadıklarını söylüyorlar. Burası  İtalyanların en çok memnun kaldıkları yer. Hem gemi acenteleri hem de kalıcı turist acentelerinin Akdenizin en önemli merkezi olduğunu bilmeleri nedeniyle Kuşadası’nı tercih ettik”dedi.

                                   Mısır ve Tunus olayları turizmi etkiler

UFTAA Başkanı Bevacqua Mısır ve Tunus olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Bevacqua “Son krizlerde özellikle Mısır ve Tunus’taki olaylar turizmi engelleyici olaylar. Bazı Türkler  geri dönüyor. Daha önce Bulgaristan’dan başlayıp yayılan krizler turizmi etkilemişti. Bu krizlerinde çözümü bekleyip görmek. Bunlar planlı şeyler değil. Halkın ayaklanmasıyla ilgili. Her kriz gibi bu krizleri de atlatacağız.  Bunların yaşanmaması için  dünya barışına el birliği ile sarılmamızla mümkün olacak”dedi.

                                   UFTAA Vize de lobi yapabilir

Bir turizmcinin ülkeler arasında vize konusunda vatandaşlar ve işadamlarına  güçlükler çıkarıldığını, bunu turizmcilerin aşması gerektiğini belirtmesi üzerine UFTAA yöneticileri ayrı ayrı yanıtlar verdi. Yönetim kurulu üyeleri  vize alımlarında güçlükler yaşandığını kabul ettiklerini, bunu çözecek olanların ise hükümetler olduğunu söyledi. Bazı kuralların devlet politikası olduğu ve bu kuralların önüne acentelerin geçemeyeceği, ancak Lobi faaliyeti yürütülebileceği vurgulandı.  Onur kurulu üyesi Nihat Boytuzun, ülkelerin vizeyi bir kaçanç haline getirdiğini belirterek “Bu toplantıya katılan Afrikalılar Türkiye’ye gelmek için üç aylık vize ücreti olarak 150 Euro ödemişler. Üç ay sonra gelmek isterlerse 150 Euro daha ödemek zorundalar” dedi.

                                   “Van Minute” ile sorunlar çözülmez

Yemen Acenteler Birliği Başkanı Anwer Al Asthal’ın Başbakan  Tayip Erdoğan’ın Davos çıkışından sonra Türkiye’nin  Arap ülkelerinde popülitesinin arttığını, Türkiye’nin çok tanındığını söylemesi üzerine, Bulgaristan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Nelly Sandalska, Türkiye’nin Arap ülkelerinde sevilmesinin yeterli olmadığını söyledi. Sandalska “Türkiye Yemen’de va Arap ülkelerinde seviliyor.  Ama politikacıların Van Minüte şovlarından çok barıştan yana olmaları gerekiyor. Problemleri görüşme ve bağlantı yoluyla barışıl yöntemlerle çözebilirler. Terör, vize sorunları, Mısır ve Tunus olaylarında olduğu gibi o ülkedeki  vatandaşların güvenlikleri nasıl sağlanacak. Buraya gelen turistlerin güvenliği nasıl çözülür. Bunların tümü hükümetler arasında diyaloglarla çözülür” diyerek turizmi şovdan uzak olduğunu söyledi.                                

 

            UFTAA Yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı yaptıkları konuşmalarda, karşılıklı turizm alışverişlerinin önemine dikkat çekerek “Siz bize turist gönderin, bizde size gönderelim” dediler.

            Toplantıya UFTAA Yönetim kurulunu oluşturan İtalya, İsviçre, Zambia, Fas, Bulgaristan, Malezya, Hindistan, Birleşik  Arap Emirlikleri, İspanya, Kanada ve Yemen Turizm Acenteleri Birlikleri başkanları katıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.