Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP Meclis üyeleri : YUSUF GÜNEŞ İ İSTEMİYORUZ

Merit Sunset arazisine imar yoğunluğu getirilmesi için büyük çaba harcayan ve Kuşadası kamuoyunda büyük tepki gören Yusuf Güneş, partilisi meclis üyelerince istifaya davet edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2011 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
DSP Meclis üyeleri : YUSUF GÜNEŞ İ İSTEMİYORUZ

Merit Sunset arazisine neredeyse iki kat imar yoğunluğu getirilmesi için belediye meclis toplantısında büyük bir çaba harcayan DSP Meclis üyesi Yusuf Güneş’e tepkiler dinmiyor. DSP’li meclis üyeleri kamuoyunda büyük bir tepki alan Güneş’in istifa etmesini istedi. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan meclis üyeleri Behçet Alp, Abdullah Gür, Faik Alp ile Mustafa Sarıoğlu, Yusuf Güneş’in hararetle desteklediği imar değişikliğinin de aralarında olduğu parsel bazında değişikliklerin kişisel çıkarlara hizmet ettiğine dikkat çektiler. Dört Meclis üyesinin ortak açıklaması şöyle:

            “Bilindiği üzere, Belediye Meclisinde görüşülen konulardan mahiyeti itibariyle KENTİMİZİN, BU GÜZEL İLÇEMİZİN KADERİNİ en çok etkileyecek olan gündem maddeleri İMAR DOSYALARINA ilişkin olanlardır.

 

Biz bu konudaki hassasiyetlerimizi ilk meclis toplantısından itibaren dile getirdik. Görüş olarak kentin bir bütün olarak planlamasının yapılmadan, Belediye Meclisinde parsel bazında imar plan değişikliklerinin yapılmasının doğru olmadığını, böyle bir uygulamanın kenti yaz-boz tahtasına çevireceğini, böyle bir uygulama ile kamu yararından öte, kişisel çıkarlara hizmet edileceğini AÇIKÇA VE DEFALARCA DİLE GETİRDİK. Bu bağlamda, imar dosyaları ile ilgili görüşmelerde ve yapılan oylamalarda tüm hassasiyetimizi ortaya koymaya çalıştık.

 

Fakat son yapılan meclis toplantılarında görüyoruz ki, başlangıçta yukarıda genel esaslarını belirttiğimiz görüş ve doğrultuda bizimle bir hareket eden bazı DSP’li meclis üyesi arkadaşlarımız savunduğumuz bu görüş ve ilkelerden farklı, çizgimizden uzak, bizlerin hassasiyetleri ile çelişen bir duruş ve tavır sergilemektedir.

 

Özellikle; 06.10.2011 tarihli Belediye Meclis toplantısında; kamuoyunda Kuşadası’nın eski turistik tesislerinden biri olarak bilinen Merit Sunset arazisinin imar değişiklik talebi gündeme gelmiş, talebin parsel bazında yapılması, emsal, yükseklik artışı, bizde yatırımın turistik tesis amacıyla yapılmayacağı yönünde bir kanaat oluşturması sebepleri ile grubumuzca olumlu yönde bir oy iradesi kullanılmazken, meclis üyesi arkadaşımız YUSUF GÜNEŞ’in,  ısrarcı bir tutum ile değişiklik talebini savunması ve gündemin kabul edilmesi için yoğun bir mücadele sergilemesi ve CHP’li meclis üyeleri bile ret ve çekimser yönde oy kullanırken EVET yönünde tasarrufta bulunması bizleri hayretler içerisinde bırakmıştır.

 

DSP’li Meclis üyesi Yusuf GÜNEŞ’in son dönemlerde Belediye Meclisindeki sebebini anlayamadığımız, kendisiyle çelişen, tutarsız tutum ve davranışları parti grubumuza zarar vermekte olup, meclis toplantısındaki görüşlerinin hiçbirinin bizleri bağlamadığını ve bizim görüşlerimiz olmadığını önemle kamuoyuna belirtmek isteriz.

 

Bu ve benzer sebeplerle, bundan böyle siyasi olarak YUSUF GÜNEŞ ile birlikte hareket etmeyeceğimizi, kendisinden siyasi etik gereğini yapmasını beklediğimizi ifade eder,

 

GELİŞMELERİ KAMUOYUNUN BİLGİ VE TAKDİRLERİNE SUNARIZ. 11.10.2011

 

BEHÇET ALP     ABDULLAH GÜR     FAİK ALP     MUSTAFA SARIOĞLU”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.