Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizcilik lisesi açıldı

Hayırsever Adviye-Ertuğrul Acunçiftinin katkılarıyla tamamlanan Denizcilik Lisesi törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2012 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Denizcilik lisesi açıldı

Devlet-Hayırsever işbirliği ile yapılan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinin açılışı yapıldı. Aydın Valisi Kerem Al, AKP Aydın Milletvekilleri A.Gültekin Kılıç, Semiha  Öyüş ile kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı  açılış töreninde konuşan Hayırsever Ertuğrul Acun’un konuşması büyük alkış aldı. Ülkemizin bu gün içinde bulunduğu durumun cehaletten kaynaklandığını söyleyen Hayırsever Acun, “İnsan hayatında en büyük yatırımın eğitim olduğuna inandığımız için böyle bir hizmete katkıda bulunduk. Vatanımızın içinde bulunduğu şu hassas günlerde üzüntü ile izlediğimiz cehaletin insanları getirdiği noktadır. Bu yüzden eğitimli,bilgili, vatanını seven, içinde Allah korkusu olan bireyler yetiştirmek zorundayız.Eğitim kurumlarımızı çogaltmak için devletimize yardımcı olmak üzere tüm hayırsever vatandaşları ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum”dedi. 

            Aydın Valisi Kerem Al’de bilgi çağında yaşandığına dikkat çekerek “Bilgi çağında yaşıyoruz. Fertlmer ve milletler bildikleri kadar vardırlar.Ülkemizin en büyük zenginliği ve en önemli değeri çocuklar ve gençlerine geleceği, yarınlarımız, umutlarımız eğitimle olacak. Millet olarak, devlet olarak eğitim seferberliği içerisindeyiz. Çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun, evrensel değerleri ıskalamayan, milli kültürümüzü özümseyen bir gençlik istiyoruz. Kalkınma yarışında bizlere gurur verecek bir gençlik istiyoruz”diyerek bu niteliklere uygun öğrenci yetiştireceğine inandığı okulun yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

            Konuşmalar ve Vali Al’ın hayırsever Ertuğrul Acun’a plaket vermesinden sonra okulun açılışını milletvekilleri, Vali ile hayırseverler birlikte yaptı.

            Arsası geçtiğimiz yıllarda Mücella-Zeki Emgin tarafından bağışlanan üzerinde üç katlı Adviye-Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinin, inşaatını Hayırsever Acun ailesi ile devlet birlikte yaptı. 22.234 M2 kullanım alanı olan 3 katlı, 18 derslikli okulda, modern laboratuar, kütüphane, çok amaçlı salon, kafeterya ve sosyal alanlar bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.