Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Gezmiş AKP’li Ahmet Candan’ı hoplattı

***Kuşadası’nda ölenler memleketlerine uçak ile taşınacak. ***Toprak kayması nedeniyle evlerinden ayrılanlara 6 aya daha kira yardımı yapılacak. ***Ege Mahallesine Cami yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 00:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Deniz Gezmiş AKP’li Ahmet Candan’ı  hoplattı
              Kuşadası Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan toplantısı bu gün Erkan Yücel Sahnesinde yapıldı. Belediye Başkanı Özer Kayalı Başkanlığında yapılan toplantıda cenaze işlemleri, Ege Mahallesine cami yapılması, Muhtarlıklar için yeni bir müdürlük kurulması, toprak kayması nedeniyle evlerinden tahliye edilenlerin durumu gibi bir dizi konu ele alındı.  

                                               Cenazeler uçakla nakledilecek

                Kuşadası’nda yaşayan veya tatil için gelip hayatını kaybedenlerin cenazeleri memleketlerine uçak ile gönderilecek. THY İle yapılan anlaşma uyarınca cenazeler hangi ile olursa olsun 300 Türk lirasına taşınırken, refakatçilere ise yüzde 50 indirim yapılacak. Oy birliği ile kabul edilen uygulama ile vatandaşların cenazelerinin en hızlı şekilde memleketlerine ulaştırılması hedefleniyor. Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Çeşitli il veya ilçelerden Kuşadası’na gelip yerleşenler, tatile gelenler yaşamlarını yitirdiklerinde memleketlerine Belediyemize ait araçlar ile gönderiliyordu. Geçtiğimiz ay Afyon’da meydana gelen bir kazada, Ankara’ya cenaze götüren aracımız kaza yaptı. Bu uygulama ile hem zaman kaybı yaşanıyor, hem ekonomik gider büyük oluyordu. Bunun yerine cenazeleri uçak ile göndermek hem hızlı hem de ekonomik olacak. Cenaze THY ile yurt içinde tüm havaalanlarına tek fiyatla, 300 liraya taşınacak. Refakatçi yüzde 50 indirimli uçacak. Biz cenazeyi İzmir Havaalanına ulaştıracağız, gideceği yerdeki Belediye havaalanından alacak” dedi.

                               Kira yardımı 6 ay daha uzatıldı

                Geçtiğimiz aylarda toprak kayması yüzünden evlerinden ayrılmak zorunda kalan ailelere 6 ay daha kira yardımı yapılması kararlaştırıldı. Dergah, Özge ve Mücella Emgin sitelerinden ayrılmak zorunda kalan 36 aileye 6 aydır verilen  500 Türk Liralık yardımın 6 ay daha sürmesi kararlaştırıldı.

                               Ege Mahallesine Cami

                Meclis toplantısında Ege Mahallesine Cami yapılması için ilçe Müftülüğünün talebini değerlendiren üyeler, oy birliği ile cami yapımına onay verdi. Korumar Lojmanlarının üst tarafına yapılacak olan Cami için ayrılan arsanın sorunlarının çözüldüğü ve cami yapılmasının önünde engel kalmadığı belirtildi.

                               Deniz Gezmiş ismi Candan’ı zıplattı

                Seçildiği günden bu yana meclis toplantılarında neredeyse hiç sesi çıkmayan AKP Üyesi Ahmet Candan bu gün herkesi şaşırttı. Vatandaşlardan gelen “Deniz Gezmiş’in ismi bir cadde, sokak veya parka verilsin” talebini değerlendiren İmar komisyonu raporunu okuyan Muzaffer Eryiğit, “İmar komisyonu üyeleri ek süre talebini oy birliği ile kabul etti” deyince, AKP’li Candan, Deniz Gezmiş’in isminin oy birliği ile bir sokağa verildiğini sanıp, büyük bir heyecanla  itiraz etti. Eryiğit’in, “oy birliği”nin süre talebi için olduğunu söylemesi üzerine Candan, rahat bir nefes aldı.

                               Diğer kararlar

                Belediye Meclisinin bu günkü oturumunda Kuşadası Arama Kurtarma Derneğinin kurtarma ekiplerine  50 takım elbise alınması, 5 Haziran Dünya Çevre Günü için yapılan çeşitli dallardaki yarışmalarda dereceye girenlere bisiklet, tablet gibi hediyelerin alınması ve Kuşadası Belediyesi Bünyesinde mahalle muhtarları ile diyaloğu sağlayıp, sorunlarıyla ilgilenecek “Muhtarlıklar Müdürlüğü” kurulması kararlaştırıldı.   

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.