Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş ve Ulusoy Kongre Merkezinde

Demirtaş: İzmir fanatiği değiliz.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2012 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Demirtaş ve Ulusoy Kongre Merkezinde

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB ) Genel Başkanı Başaran Ulusoy’un daveti üzerine yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kuşadası Efes Kongre Merkezini ziyaret eden İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. (CVB) ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in kongre turizminde 2014 yılına kilitlendiğini bir kez daha dile getirdi.

Bölge turizmine büyük ivme kazandırması beklenen Kuşadası Efes Kongre  merkezini ziyaret eden İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım A.Ş. (CVB) ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Biz İzmir fanatikliği içinde değiliz” diyerek kongre merkezinin önemine dikkat çekti. Demirtaş, Kuşadası Efes Kongre Merkezini İzmir’in bir parçası olarak kabul ettiklerini söyleyerek “Biz İzmir CVB  olarak İzmir fanatikliği içinde değiliz. İzmir egenin merkezi konumunda olan bir metropoldür. İzmir’den arabayla çıktığınızda 2 saatte Denizli, Balıkesir’e varabilirsiniz. Birde toplu ulaşım olduğunda mesafeler kısalıyor. Bergama’dan Efes’e hızlı tren hattının yapılması Ege’nin  iki turistik ve tarihi yerini birbirine bağlayacaktır. Kuşadası Efes Kongre Merkezini  biz İzmir olarak kendimizin bir kongre merkezi olarak kabul ediyoruz. Geçtiğimiz Barcelona fuarında dağıtımız  broşürlerimizde Efes Konrgre Merkezi var, Şimdi İngiltere’deki fuarda burasını hep birlikte tanıtacağız. Bu merkez bize güç veriyor, elimizi kuvvetlendiriyor. İzmir olarak bu güne kadar kongre turizminin lafını çok ettik ama bir şey yapmamıştık, ama şimdi bir eser ortaya çıkıyor. Bu büyüklükte bir kongre merkezimiz yok. Büyük kongreler için pazarlamalar yapmamız için gerekiyor. İzmir  belediyesinin  fuar merkezi ve Gazemir’deki yerde bir kongreler merkezi yapılırsa, İzmir’e  bir kongreler merkezi dememiz mümkün olacak.

Hedefimiz 2014 yılında İzmir bir kongreler merkezi olmasıdır, hedefimizi öyle koyduk”dedi.

            TÜRSAB Başkanı ve Kuşadası Efes Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy’da, kongre merkezini planlarken bölgesel düşündüklerini, aldıkları tüm kararlarda Ege Bölgesini baz aldıklarını söyledi. Ekrem Demirtaş’ın CVB’nin başına gelmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Ulusoy “Türkiye’de kongre turizmi önemli bir yer işgal ediyor. Bu merkez tamamlandığında, burasıyla birlikte İzmir ve Ankara’daki kongre merkezlerinde günde 45 bin kişi kongre yapma olanağı bulacak. Burasının tercih edilmesinin en önemli nedeni çevresinde zengin bir kültürün olması. Yürüyüş mesafesinde 8 bin yatağın bulunmasıdır. Buraya gelenlerin gidecekleri yer İzmir, Çeşme ve çevresidir. Burası toplanma yeri ihraç merkezidir. Bir Ticaret Odası Başkanının buraya gelmesi, kongre turizmine önem vermesi çok önemlidir İzmir’de bir kongre merkezine çok ihtiyaç vardı Rahmetli Priştina zamanında kongre merkezi için çok mücadele ettik gayret gösterdik ama başarılı olamadık. Son dönemine dek geldi olmadı. Başaramadık.  İzmir’in şu anda fuar ve sergi merkezine ihtiyacı var. Kongre merkezi yaparlarsa yöneticileri bilir”dedi.

            Bir basın mensubunun “Bu Sayın Kocaoğlu’na bir çağrımı?” sorusuna yanıt veren Başaran Ulusoy “ Ben fikrimi söyledim isteyen istediği bölümü alır. Dileğimiz bizim söylediğimiz için değil, bu düşüncenin hasıl olması halinde İzmir’in sergi ve fuar merkezi olmasıdır. Buna hem biz TÜRSAB  hem de turizmciler destek vermeye hazırlar”dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.