Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutlar Meclisinin fıkra gibi kararı

Davutlar Belediye Başkanı Meclis Üyelerine Davutlar ile Güzelçamlı birleşsin önerisi getirdi, onlarda onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2012 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Davutlar Meclisinin fıkra gibi kararı

Kuşadası’nın iki beldesi, Davutlar Belediye Meclisinin aldığı bir karar nedeniyle karşı karşıya geldi. Davutlar belediye meclisi Ocak ayı oturumunda, Aydın’ın büyük şehir olması durumunda Davutlar’ın, Güzelçamlı ile birleştirilerek ilçe olması için bir karar aldı. CHP’li Güzelçamlı belediye başkanı Özkal Yüksel, kararın hiçbir öneminin olmadığını söylerken, eski belediye başkanı Bayram Bayaözlü ise Kaymakamlığın Güzelçamlı’da, belediyenin ise Davutlar’da olması halinde önerinin kabul edilebileceğini söyledi.   

DP’li Başkan Tuncay Uysal, Türkiye’de Büyük şehir statüsü kazanacak olan 13 il arasında bulunan Aydın’ın anakent olmasından sonra sıkıntılar yaşanacağını dile getirdi. Böyle bir durumda iki beldenin bağlı olduğu Kuşadası ilçesinin yerel hizmetler açısından kendisine yetemeyeceğini savunan Uysal, “Beldemiz ile Güzelçamlı imar yönünden iç içe geçmiş. 1992 yılında beldemizden ayrılarak belediyelik olan, kış nüfusu 6500, yaz nüfusu 50 bine ulaşan Güzelçamlı, Davutlar ile beldemize bağlı Caferli köyüyle nüfusumuz 150 bine ulaşıyor. Büyükşehir olunması halinde, göç alan Kuşadası ilçesinin bir mahallesi durumuna gelinmesi, Kuşadası ilçesinin yerel hizmetleri açısından kendisine yetememesi nedeniyle bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızı her yönüyle sıkıntıya sokacaktır. Bölgemizin interlandının genişliği, Güzelçamlı beldesiyle birleştirilerek ilçe yapılması ile hizmetin vatandaşın ayağına götürme prensibi örtüşecektir. İlimize bağlı 17 ilçe sıralamasında 7 sırada yerini otomatik olarak alacaktır. Beldemizin ilçe yapılıp Büyükşehir’e bağlanması sırasında yer ve mekan yönüyle karşılaşılacak tüm güçlüklerin aşılmasında  belediye olarak üzerimize düşen görevlerin yerine getirilmesinde katkı koyacağımızı teklif ediyorum” dedi. Öneriye CHP ve DP’li meclis üyelerinin oy birliği olumlu oy verdi.

            Davutlar Belediye Meclisinin aldığı kararın hiçbir öneminin olmadığını söyleyen Güzelçamlı Belediye başkanı CHP’li Özkal Yüksel,”kendi başlarına karar almışlar, hiçbir önemi yok. İçişleri Bakanlığı kararı verir, onlar değil” dedi. Yüksel; “Öyle bir karar alındığını bende duydum.  Bir yerin muhtarlık, belediyelik veya il olması  yasalara göre, bakanlar kurulu kararıyla  olur. Her hangi bir meclisin alacağı kararla olmaz. Kendi başlarına bir karar almışlar. Hiçbir önemi yok.Kaldı ki Güzelçamlı  beldesi adına nasıl karar alabilirler ki? Böyle bir karar almak belediye meclisinin yetkisinde değildir. İsteyen istediği kararı alırsa, tüm muhtarlar belediye, tüm beldeler ilçe. İlçeler il, büyük şehir olma kararı alır. Davutlar’da herkesin bir ilçe olma hedefi, beklentisi var. Bunu bir iç politika olarak kullanıyorlar. Onun için benim partime mensup meclis üyeleri de oylarını kabul olarak kullanmış” dedi.

            Güzelçamlı Beldesinin 1992 yılında köy statüsünden beldeye geçişinde ilk belediye başkanı olan, son üç yıl hariç  Güzelçamlı’yı 17 yıl boyunca muhtar ve belediye başkanı olarak yöneten Bayram Bayaözlü ise, Aydın’ın büyükşehir olması halinde “olanak varsa Güzelçamlı’nın belde olarak kalmasını isterim” dedi. Bayaözlü, “Başbakanımız Aydın’da seçimler öncesi yaptığı konuşmada Aydın’ın büyükşehir olacağını, tüm beldelerin ilçelere mahalle olarak bağlanacağını söylemişti. Olanak varsa Güzelçamlı’nın belde olarak kalmasını isterim. Ama mahalle olarak Kuşadası’na bağlanması yerine, Davutlar’ın ilçe olması daha iyi olur. Ama bir koşulla. Belediye Davutlarda kalırken, Kaymakamlık Güzelçamlı’da olmalı. Birimler paylaşılırsa olabilir. Kaymakamlık ve belediye aynı yerde olursa Güzelçamıl ölür. Toplam 6 kilometrelik bir alan, ulaşımı kolay. Böyle bir çözüm olabilir”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.