Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇYDD’den bağışçılara plaket

ÇYDD Kuşadası Şube başkanı Kemal Özbey, devletin 2009 yılında yaşamını yitiren Türkan Saylan’dan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2015 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
ÇYDD’den bağışçılara plaket
 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kuşadası Şubesi, burslarıyla öğrencilere  beş yıl boyunca sponsor olan bağışçılara plaket verdi. Sea Light Amara otel salonunda düzenlenen törende konuşan ÇYDD Kuşadası Şube başkanı Kemal Özbey, devletin 2009 yılında yaşamını yitiren Türkan Saylan’dan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

            Kuşadası şubesi olarak 58 Üniversite, 54 Lise, 45 İlköğretim öğrencisine burs verdiklerini belirten Kemal Özbey “Şube olarak 6’sı kurumsal, 103 bağışçımız var. Genel merkezimizin burs verdiği öğrencilerin dışında, Kuşadası şubesi olarak 157 öğrencimize burs veriyoruz. Öğrencilerimize yönelik sosyal projeler, etkinlikler düzenliyoruz. Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermeye yönelik projeler yürütüyoruz” dedi.

                                   Saylan’a özür

            Geride bıraktığımız 2015 yılında ülkenin  değişik coğrafyalarında yaşanan  olayların ÇYDD’ye daha çok gereksinim duyulduğunu gösterdiğini söyleyen Özbey, “2015 iyi geçmedi. Ortadoğu’daki savaş ülkemizi çok etkiledi. Savaştan kaçan insanlar şehirlerimize köylerimize geldi. Sokaklar çaresiz insanlar, dilenen çocuklarla doldu. Ve daha da süreceğe benziyor. Eğitimde atılan olumsuz adımlar aklın ve bilimin daha da sapmasına neden oldu. 2015 te Kadına yönelik şiddet ve cinayetler tüm hızıyla sürdü. Tüm bunlara rağmen 2015 yılında iki  güzel şey oldu. Bunlardan birincisi bir profesörümüz Nobel kimya ödülü aldı. İkincisi ise ÇYDD’ nin uydurma belgelerle  altı yıldır devam eden mahkeme, beraat ile sonuçlandı. Arkadaşlarımız 6 yıl çileden sonra beraat etti, ancak Genel başkanımızı 2009 yılında kaybettik. Ben bu Devletin Türkan Saylan’a bir özür borcu olduğunu inanıyorum ve ÇYDD olarak bu özrü bekliyoruz” dedi.

            Burs sponsorluğunda beşinci yıllarını dolduranlara plaketlerini şube yöneticileri verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.