Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Germencik Belediyesinden ödül gibi atama

Hakkında 27 ayrı suçtan soruşturma açılan, Savcılığa suç duyurusunda bulunulan Kuşadası Milli Park eski müdürü Koray Aşık, CHP’li Germencik Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 14:23
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
CHP’li Germencik Belediyesinden ödül gibi atama

Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettişlerinin yaptığı incelemede hakkında 27 ayrı konuda soruşturma izni verilen Kuşadası Milli Park eski müdürü Koray Aşık, CHP’li Germencik Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevine getirildi. Tarım-Orman Birliği Çalışanları Sendikasının (TOÇ BİR-SEN) temsilciliğini yaparken, çalışanlara uyguladığı mobbing ve tayinleriyle tanınan Aşık’ın, başkan yardımcılığı görevine getirilmesi büyük tepki çekti.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bakanlık müfettişlerinin tespit ettiği görevi kötüye kullanma, kamunun zarara uğratılması, haksız menfaat gibi konularla ilgili soruşturma izni verilen ve Aydın Valiliğince hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulan Milli Park eski müdürü Koray Aşık, bu gelişmeler üzerine görevinden istifa etmişti. Aşık ile ilgili resmi kayıtlara geçen bazı soruşturma konuları şöyle sıralandı;

İSKELEYİ KENDİ İŞÇİLERİ SÖKTÜ, PARAYI FİRMA ALDI

Teftiş Başkanlığı müfettişlerinin tespitine göre, Kuşadası Milli Parkı Aydınlık Koyunda plansız yapıldığı için sökülmesine karar verilen iskele, Milli Park Müdürlüğü işçileri tarafından söküldü. Ancak, içeriği gerçeğe aykırı şekilde muayene ve kabul evrakı, iş bitirme belgesi düzenlenerek yüklenici firmaya ödeme yapıldı.

MİLLİ PARK İÇİNDEKİ ARAZİNİN STATÜSÜ DEĞİŞTİRİLDİ

Milli Park sınırları içinde “sürdürülebilir kullanım bölgesi”nde olan 353 ada 51 numaralı parselin statüsü hiçbir gerekçe gösterilmeden, önce “kontrollü kullanım bölgesi” olarak değiştirildi.Ardından Milli Park sınırları dışına çıkarıldı. Böylece yasak olmasına rağmen arazi üzerinde bir inşaat firması inşaata başladı. Söz konusu inşaat firmasının bir aracına ise bizzat Koray Aşık’ın HGS giriş sistemine müdahalesi ile Jandarma Aracı statüsüne alınarak Milli Parka defalarca ücretsiz giriş sağlandı.

ZABIT TUTMADI

Büyük Menderes Deltasında 20 metre genişliğinde, 2 kilometre uzunluğunda kanal açılması, Milli Park sınırları içinde Tuzburgaz Tuzlarkırı Mevkiinde 50 dönüm arazinin açılması, Balat Tığlıburun Mevkiinde 16 dönüm arazinin dozerle açılması, aynı bölgede başka bir fundalık alanın açılarak zeytin dikilmesi gibi suçlarla ilgili olarak da hakkında soruşturma izni verilen Aşık’ın, zabıt tutulmasını engellemek ve yasal işlem başlatmamakla suçlanan personeli U.U.hakkında da gerekli işlem yapmamakla suçlandı.

USULSÜZ AĞAÇ KESTİRDİ

Eski Müdür Aşık ayrıca, statüsü gereği çivi çakılması, ağaç kesilmesi yasak olan Milli Park içinde 79 kızılçam ile 4 meşe olmak üzere toplam 83 adet ağacın usulsüz bir şekilde kesilmesinden sorumlu tutuldu. Hazırlanan soruşturma izninde söz konusu ağaçların akıbetinin belli olmadığının da altı çizildi.

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.