Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre Bakanlığı: Limanda değişen bir şey yok

Çevre ve Orman Bakanlığı Kuşadası Limanıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bakanlık, mahkeme kararlarına göre limanın sahibinin belli olmadığını, bu tespit edilmeden ÇED sürecinin başlamasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2011 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Çevre Bakanlığı:  Limanda değişen bir şey yok

          Çevre ve Orman Bakanlığı Kuşadası Limanıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bakanlık, mahkeme kararlarına göre limanın sahibinin belli olmadığını, bu tespit edilmeden ÇED sürecinin başlamasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Özelleştirme ihalesi ile imar planı iki ayrı mahkemece iptal edilen Kuşadası Limanı ile ilgili tartışmalar sürerken, Çevre ve Orman Bakanlığı  ÇED sürecinin durdurulduğunu ve mahkeme süreçleri sonucunda işletmecinin belli olmasıyla  sürecin tekrar başlayabileceğini bildirdi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığının tüm itiraz ve mahkeme kararlarına rağmen liman için yeni bir imar planı onaylayıp ilçeye göndermesi üzerine, Kuşadası Liman Platformu üyeleri Nilgün Öğünçlü ile Ahmet Altınsoy Çevre Bakanlığına başvurarak daha önce durdurulan ÇED sürecini hatırlattı. Bakan adına genel müdür Fevzi İşbilir’in imzasıyla gönderilen yazıda “Aydın 1. İdare Mahkemesinin 2010/434E ve 2010/936K sayılı kararı ile Danıştay 6.Dairesinin 2006/5903 ve 2009/10860 sayılı kararları göz önüne alınarak, 12.10.2010 tarihinde yapılan kapsam belirleme ve format verme toplantısında, proje sahibinin belirlenmesini müteakiben Kapsam Belirleme ve Formak Verme toplantısının yeniden yapılmasına karar verilerek ÇED süreci durdurulmuştur. Kuşadası Kurvaziyer limanı ve koltuk limanının faaliyet sahibinin belirlenmesinden sonra ÇED süreci devam edecektir” dedi. 

            Bakanlığın kararını olumlu bulan Liman Platformu, İmar ve İskan Bakanlığının da aynı yönde karar alması gerektiğinin altını çizdi. İki Bakanlığın iki farklı karara imza attığını, İmar ve İskan Bakanlığının yasalar ve mahkeme kararlarına rağmen ikinci kez plan dayattığına dikkat çeken platform “hukuk ve Kanun tanımayan bir anlayışla karşı karşıyayız” açıklamasını yaptı. Çeşitli siyasi parti, mesleki örgütlenme ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan Liman Platformu yayınladığı bildiride şu görüşlere yer verdi: “Kentimizi kurnazca hazırlanan planlarla işgal etmeye çalışıyorlar. Kurvaziyer turizminin gelişmesini fırsat bilerek kıyılarımızı yağmalıyorlar. Bu yağmaya dur diyen kent sakinlerini, sanki Kurvaziyer turizmini istemeyenler gibi gösteriyorlar. Hukuk ve kanun tanımayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Kuşadası halkının taleplerini hiçe sayarak kentimizin ekonomisini yok etmeyi amaçlıyorlar. Yapılmak istenen sezon boyunca Kuşadası’na gelen turistlerin taleplerine cevap verecek tesisleri sadece limanda oluşturmaktır. Geçimini turizmden sağlayan kent sakinlerinin halkı ve yaşamsal arzusu, bu dayatmacı anlayıştan vazgeçilmesidir. Balıkçı limanı doldurulmak, Kuşadası çarşısı öldürülmek isteniyor.”

 Ege Liman İşletmeleri A.Ş Genel Müdür Aziz Güngör, gönderilen yazının 3.iskele ile balıkçı barınağının doldurulmasıyla ilgili süreci anlattığı, mevcut iskelelerin uzatılmasıyla ilgili ÇED Belgesinin olduğunu söyledi. Güngör; "Çevre Bakanlığı tarafından limanın gelişmesine engel olmak isteyen kişilere cevaben  gönderilen yazı, 3. İskele ve balıkçı barınağı projelerinin ÇED sürecine ilişkin olup, hali hazırda yürütülecek olan  mevcut iskelelerin uzatılması çalışmaları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ne tekim mevcut iskelelerin uzatılmasına ilişkin geçerliliği olan ÇED belgesi mevcuttur.   Hukuki ve resmi olarak limana ilişkin işletici sıfatımız  hususunda en ufak bir şüphe bulunmamaktadır" dedi.  

           

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.