Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu gidişle ADÜ Tıp Fakültesi’nde hoca kalmayacak

  Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi’nden 15 hoca istifa etti. Sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksaması  doktor adayları ve hastaları tedirgin etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 11:11
Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi
Bu gidişle ADÜ Tıp Fakültesi’nde hoca kalmayacak

ADÜ Tıp Fakültesi’nden son birkaç ay içerisinde 15 öğretim üyesinin istifa ettiği ortaya çıktı. İstifalar nedeniyle Endokrinokoloji, Kadın Doğum Hastalıkları gibi bölümler başta olmak üzere, bazı bölümlerde sağlık hizmeti aksamaya başladı. Doktor adayı öğrencilerin eğitimlerini de olumsuz etkileyen istifaların altında yatan nedenin yönetim biçimi ve mobbing olduğu belirtiliyor. Kamuoyunun dikkatlerinin seçim atmosferine çevrilmesi nedeniyle olumsuzlukların arttığı, bu nedenle istifaların önümüzdeki günlerde hızlanarak artacağı öne sürüldü.

KADRO İLANLARI SİYASİ GÖRÜŞE GÖRE AÇILIYOR

Akademisyenler ve Tıp Fakültesi öğrencileri eğitim ve sağlık hizmetlerinde ciddi sıkıntılar yaratan istifaların nedenlerini şöyle ifade etti; “İstifaların en önemli iki nedeninin başında mobbing ve yönetim şekli geliyor. Yeni öğretim üyesi  kadro ilanı acil ihtiyaç bildiren bölümler dururken kadro fazlalığı olan bölümlere açılıyor. Kadro ilanlarında liyakat yerine siyasi görüş, eş durumu gibi sosyal kriterler dikkate alınıyor. Anabilim Dallarının görüşleri hiç dikkate alınmadığı için, zaten kısıtlı olan ve akademik bölümlerin fikri almaksızın açılan kadrolara başvuran olmuyor. Zaten az kadro var, keyfi olarak bazı bölümlerde yandaşlara kadro açılıyor, onlarda son dakikada gelmeyince kadrolar heba oluyor. Son ilandaki 2 kadro, Endokrin ve Radyoloji bu şekilde heba oldu.  Akademik yükseltmesi gelen öğretim üyelerinin kadro ilanı yapılmıyor. Hastane imkanlarının kullanım dağılımlarında kişisel ilişkiler dikkate alınıyor. Hastane dışında usulsüz çalıştığı bilinen bazı hocalara göz yumulurken, tam gün hastanede çalışan hekimlerin çalışma süreçleri zorlaştırılıyor. Tüm bu nedenlerle deneyimli hocaların istifa süreci hızlandı ve daha da artacak gibi duruyor. Liyakatin ve ihtiyacın esas alınmadığı yeni atamalar üniversitenin kalitesini giderek düşürüyor.”

Kaynak: Adanın Sesi Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.