Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bravo Elifname

Kendi olanaklarıyla katıldıkları yarışmada Türkiye'ye Dünya ikinciliği kazandırdılar.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2013 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Bravo Elifname
 Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde faaliyet gösteren ve bir çok başarıya imza atan Elifname Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu, Macaristan'da düzenlenen yarışmada Türkiye'yi temsil edip dünya ikincisi oldu. Tüm giderleri kendi imkanlarıyla karşıladıklarını belirten Kulüp Başkanı Cenk Behram Su, destek göremedikleri gerekçesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belediyeye sitemde bulundu.

Kuşadası İlçesi'nde faaliyet gösteren ve birçok başarıya imza atan Elifname Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu, 15-21 Haziran'da Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de düzenlenen Duna Folk Dance Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etti. Aralarında TürkiyeÇinKolombiyaPolonyaRomanyaYunanistanMacaristan,İtalyaİspanya ve Japonya'nın da bulunduğu 16 ülkeyi temsil eden dans grupları, 6 gün boyunca 6 ayrı merkezde hünerlerini sergiledi. Jüri üyelerinin yanısıra, grupları izleyenlerin de oy verdiği yarışmanın final gününde açıklanan sonuçlara göre;Polonya'dan katılan dans topluluğu Dünya Şampiyonu oldu. Türkiye'yi temsil eden Elifname Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu'nun ikinci olduğu yarışmada, Transilvanya ekibi ise 3'üncülüğü kazandı. Beğeni toplayan Çin ekibi ise seyirci özel ödülünü aldı.

MADDİ DESTEK SIKINTISI

Ulusal ve uluslararası bir çok festivalle yarışmada Türkiye'yi temsil ettiklerini, çok sayıda başarıya imza attıklarını hatırlatan Kulüp Başkanı Cenk Behram Su herhangi bir destek göremediklerini savundu. Dansçıların kostümlerinden, yol giderlerine kadar tüm ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla giderdiklerini kaydeden Başkan Cenk Behram Su, "Budapeşte'de çok güçlü 16 grupla mücadele ettik. Kazandığımız başarıyla gurur duyuyoruz. Ancak maddi destek alamamak bizi zaman zaman zor durumda bırakıyor. Tüm giderleri kendimiz karşılıyoruz. Ülkemizi temsil etmek için olağanüstü çaba harcıyoruz, ancak dünya ikincisi olmamıza rağmen sahip çıkılmaması bizleri üzüyor" diye konuştu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belediyeye sitemde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.