Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Operasyonunda Tutuklamalara İtiraz Reddedildi

Kuşadası, İzmir Büyükşehir ve Karabağlar belediyelerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak mahkemece tutuklanan 17 kişi için avukatlarının yaptığı itiraz reddedildi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2011 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Belediye Operasyonunda Tutuklamalara İtiraz Reddedildi
Kuşadası, İzmir Büyükşehir ve Karabağlar belediyelerine düzenlenen operasyonla göz altına alınanların avukatlarının yaptığı itiraz ret edildi.  10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçeyle başvurarak tutuklamalara itiraz eden mahkeme tutuklu sanıkların serbest bırakılmasını kabul etmedi. 
      Avukatlar Cihan Türsen, Pelin Erda ve Murat Bakan tarafından verilen dilekçede arama, el koyma ve gizlilik kararını veren yargıcın sorguya katılması ve tutuklama kararı vermesinin objektif olamayacağı, bunun evrensel ilkelere aykırı olduğu, soruşturma kapsamındaki suçlamaların, iddiaların, alınan ifadelerin, toplanan delillerin Cmk 250. madde kapsamında yer almadığı ve bu şartlar altında toplanan delillerin hukuka aykırı olduğu' savunulmuştu.

İtirazları değerlendiren mahkeme, talebi reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ret gerekçesi olarak da delil durumunda ve şüpheliler lehine bir değişiklik olmamasını, suçun mahiyeti ve delillerin toplanmakta oluşunu gösterdi.

Koordinasyon üyesi 60'a yakın avukat adına konuşan Türsen ise kararın şüphelilerin avukatlarınca değerlendirileceğini, gerek iç mevzuat gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde yeni girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 2 Mayıs 2011'de İzmir Büyükşehir ve Karabağlar ile Kuşadası belediyelerine operasyon düzenlemiş, çok sayıda belgeye el koyulmuş, bilgisayar kayıtlarının kopyaları alınmıştı.

Operasyonda, aralarında belediye bürokratlarının da bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan 17'si tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, organizatör Ata Karataş, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar, firma yetkilisi Erden Erdener, organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Kartay usulsüz evrak düzenleme, devleti zarara uğratma, örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.