Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Başkan vekili ayağından kurşunlandı

Üç hafta önce imar komisyonu başkanı meclis üyesi tartaklanırken, bu sabah da belediye başkan vekili ayağından vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2013 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
 Belediye Başkan vekili ayağından kurşunlandı

Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesi belediye başkanı Ahmet Yavuz (57) silahlı saldırıya uğradı. Üç hafta önce imar komisyonu başkanı Cevdet Kılınçlı’nın uğradığı yumruklu saldırının yankıları sürerken, Davutlar bu sabah silah sesleriyle uyandı. Rahatsızlığı nedeniyle izin olan belediye başkanı Tuncay Uysal’ın yerine bakan meclis üyesi, başkan vekili Ahmet Yavuz, sabah saat 06.30 sıralarında evinden çıktı. Evinin yaklaşık on metre ilerisinde bulunan işyerini açmaya giden Yavuz’a  motosikletli iki kişi silahla saldırdı. Üç el ateş edilen Yavuz, bacağından yararlanıp düşerken, motosikletli saldırganlar kayıplara karıştı. Olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahale ettiği Yavuz, Söke Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yavuz’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Eşgalleri belirlenen iki kişinin aranmasına başlandığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

                        Bir ayda meclis üyelerine ikinci saldırı

            Olayı duyduktan sonra makamına gelen belediye başkanı Tuncay Uysal, üç hafta önce imar komisyonu başkanının yumruklu saldırıya uğrandığını doğrulayarak, bu gün yapılan silahlı saldırının ise kaldırım kenarında manav tezgahı kaldırılan bir vatandaştan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Uysal, “Ben hasta olduğum için yerime vekil olarak Ahmet Yavuz’u bıraktım. Bu süreçte iki hafta önce Kuşadası kaymakamı manavın okul önünde satış yapmasını uygun bulmadığından kaldırılmasını istemiş. Yapılan tebligattan sonra polis ve zabıta ekiplerinin müdahalesiyle kaldırılmış.Saldırı bu konuyla ilgili olabilir.Sabah evden çıkan başkan vekili Ahmet Yavuz, evinin on metre ilerisindeki işyerine yürüken üzerinde iki kişi bulunan motosikletle yaklaşmışlar. Üç el ateş etmişler. Ayağına bir kurşun isabet etmiş. Arkadaşımız tedavi altında” dedi.

            Cevdet kılınçlı’nın ise imar komisyonu başkanı olduğunu hatırlatan başkan Tuncay Uysal, Bütünşehir yasasından sonra imar yetkilerimiz alındı. Yasaya göre sadece mevcut imarlarla ilgili ruhsat verebiliyoruz. 7-8 vatandaş ise bu süreçte yoğunluk artırımı için başvurmuş. Bunlardan biri belediyemiz güvenlik görevlisinin kardeşi. İmar komisyonu başkanı arkadaşımıza gelip durumu sormuş, o da yasalara göre yetkili olan bakanlık ve Kuşadası  Belediyesinden gelecek cevaba göre imar konusunun netleşeceğini söylemiş, olumlu gelirse yapabileceklerini, olumsuz gelirse bir şey yapamayacaklarını söylemiş, o da yumruklamış. Olayın bu günkü silahlı saldırı ile ilişkisi yok” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.