Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Kuşadası na geliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan KOMER i açmak üzere 27 Kasım da Kuşadası nda olacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2012 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Başbakan Kuşadası na geliyor

Kuşadası turizminin en önemli ve en büyük yatırımı olan Kuşadası Efes Kongre Merkezinin  (KOMER) açılış tarihi 27 Kasım 2012 olarak belirlendi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açacağı KOMER’in açılışa yetiştirilmesi için gece gündüz çalışılıyor. Aydın Valisi Kerem Al, AKP Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılıç ile Semiha Öyüş inşaattaki çalışmaları yerinde inceledi. ‘Ege’yi Dünya ile buluşturan Merkez” sloganıyla oluşturulan Kongre Merkezinde açılışın önünde hiçbir engelin kalmadığını söyleyen KOMER Genel Müdürü M.Cemil Baykal, açılış seremonisinin yapılacağı 3500 kişilik Oditaryum’da çalışmalar büyük aşamada tamamlandı. Halı döşenmesinden sonra koltukların montajına geçilecek. İki ekiple 25 günde tamamlanacak olan montajı ekip sayısını üçe çıkararak daha kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Altyapı, Sahne düzenlemesi, Işık, Ses sistemleri gibi gerekli teknik malzemeleri Leasing ile beş yıl geri ödemeli 9.5 milyon liraya aldık. Sayın Başbakanımızın açılış yapacağı güne kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız” diyerek Kongre merkezinin sahnesinin ilk olarak açılış töreninde  Anadolu Ateşi grubunun gösterisinde hizmet vereceğini kaydetti.

            Aydın Valisi Kerem Al’de açılış tarihi olarak 27 Kasım tarihinin belirlendiğini belirterek “Sayın Başbakanımız 27 Kasım günü açılış için Kuşadası’na gelecekler. Daha iki ay süremiz var. Buradaki çalışmaların bu süre içerisinde tamamlanacağına inanıyorum”dedi.

 Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ise ilk ve tek kongre vadisinde 50 bin metrekare kapalı alana sahip  KOMER’in tamamlanması halinde yaz aylarındaki turizm hareketliliğin kış aylarında da sürmesi bekleniyor.  3415 kişilik oditoryum, 1915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet çeşitli kapasitede toplantı salonları, 2 adet sinema salonu, fuar ve sergi alanları, özel yemek salonları, kafeterya, bar, banket salonu, çevirmen odaları ve otopark gibi ünitelerden oluşan KOMER’in yanına beş yıldızlı bir otel yapılması tasarlanıyor.Kongre vadisinde ayrıca  Tarihi minyatür şehir, çocuk oyun alanları ile spor tesisleri de bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.