Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış Yolcuları Kuşadası nda

Peace Boat Barış Gemisi Kuşadası nda

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2011 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Barış Yolcuları Kuşadası nda

            Dünyanın en büyük barış gemisi olarak bilinen "Peace Boat" (Barış Gemisi) dünya turu çerçevesinde Kuşadası Limanı'na yanaştı. Merkezi Japonya'da bulunan "Peace Boat"  isimli uluslararası sivil toplum kuruluşunun  adını taşıyan gemide,  "Peace Boat"  üyesi 750  Japon bulunuyor. Gemiden indiklerinde rehberler tarafından Japonya’daki felaket nedeniyle yarıya indirilen Türk Bayrakları gösterilen barış yanlıları memnuniyetlerini dile getirdi.  Japon turistlerin büyük bölümü otobüslerle Efes, Meryemana ve Saint Jean Klisesi gibi tarihi mekanlara götürüldü. Turistlerin bir bölümü ise Kuşadası  şehir merkezini gezdi. 

                  Merkezi Japonya'da bulunan ancak dünyada aynı amaçla çalışmalar yapan tüm örgütlenmelerle ortak organizasyon yapan Peace Boat (Barış Gemisi), uluslararası insan hakları, barış, eşitlik ve çevre hakları için mücadele veriyor. Genellikle diyalog içinde bulundukları örgütlenmelerin olduğu ülkeleri ziyaret ediyorlar. Buna karşın asıl çalışma alanlarını Japonya'daki 8 merkez ve Kuzey Asya oluşturuyor. 16 Ocak’ta Japonya’nın  Yokohama kentinden demir alan ve bugün sabah saatlerinde Kuşadası limanına gelen barış yanlılarını taşıyan gemi akşam saatlerinde Mısır’a gitmek üzere demir aldı. Gemi turunu Mısır sonrası uğrayacağı Hindistan’ı ziyaret ettikten sonra Japonya’da tamamlayacak.

Dünya turu çerçevesinde Kuşadası’na gelen Peace Boat gemisi'nin acente sorumlusu Mahmut Aydın, “ gemi içerinde Peace Boat üyesi 750 Japon yolcu bulunuyor.Peace Boat üyeleri  gezi boyunca ziyaret edilen ülkelerin insanları ile birebir iletişim kurarak paylaşımları artırmak ve bölgesel ören yerlerini görmek'tir dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.