Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bana olmaz dememeli

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası kadın kolları, Meme Kanserine dikkat çekmek amacıyla Dr. Filiz Ufuk Çilek’in konuşmacı olduğu bir panel düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Bana olmaz dememeli
"Bana olmaz dememeli" sloganı ile  Güzelçamlı Mahallesi Düğün salonunda düzenlenen meme kanserine farkındalık paneline, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın eşi Nil Kayalı, belediye meclis üyeleri Ferah Sürekli, Filiz Üyücü, Türk Anneler Derneği Kuşadası şube başkanı Tülay Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde ilk konuşmayı CHP Kuşadası kadın kolları başkanı Nimet Tuğral Karatosun gerçekleştirdi. Karatosun “Meme kanseri utanılacak bir şey değil, olası doğal bir sıkıntı. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda herkesle paylaşmanız lazım, hele ki eşinizle. Siz hayata tutunurken eşinizde yanınızda olmalı. Bundan sonraki projelerimiz de kadınlar olarak sağlıkla ilgili duyarlı işler göreceksiniz” dedi.

Dr.Filiz Ufuk’da meme kanseri konusunda kadınları bilinçlendirmeyi amaçladığı konuşmasında, “Meme kanseri kadınlarda sıkça görülen bir kanser türüdür. Süt bezlerini kapsayan hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan bu kanser türünün en önemli teşhis yöntemi kendi kendine meme muayenesi yöntemidir. Bu muayeneyi tam uygulayabilmek için meme sınırlarına hakim olmak gerekli. Meme kanserindeki en önemli risk etkenleri genetik risk etkenleri, hormonal risk etkenleri ve obezite olduğunu söyleye biliriz” dedi.

Panel Dr.Filiz Ufuk Çilek’in soruları yanıtlamasından sonra, Nil Kayalı’nın CHP adına kendisine çiçek ve plaket vermesiyle son buldu CHP Kadın kolları her ay farklı bir konuda, bir uzmanın katılımıyla panel düzenleyerek vatandaşların çeşitli konular hakkında bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.