Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Günay ADÜ Dersliklerini açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye de el yordamıyla turizm yapılan dönemlerin sona erdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2011 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Bakan Günay ADÜ Dersliklerini açtı
                                                      Haber: Bakan Günay; El Yordamıyla Turizm Dönemi Bitti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de el yordamıyla turizm yapılan dönemlerin sona erdiğini söyledi. Turizmi 3- 4 yıllık sektör olarak düşünmediklerini de kaydeden Bakan Günay, 2012 yılından itibaren bakanlık kaynaklarıyla turizm bölgelerinin altyapısının ele alınacağını söyledi.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu, Gregory Michael Kiez Uygulamalı ve Teorik Derslikleri, açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, öğrenciler ve davetliler katıldı. Törende konuşan Bakan Günay, turizmi sürdürülebilir kılmak için doğanın temiz tutulması, çevreye önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Turizmin önündeki en büyük engellerden olan doymak bilmez rant açgözlülüğü ve estetikten yoksun yapılaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini belirten Bakan Günay, turizm okullarının da nitelikli insan gücünü sağlamak konusunda önemli yatırımlar olduğunu vurguladı.

Dünyanın en bilinen limanlarından Kuşadası, Efes gibi inanılmaz bir tarih zenginliği, Aydın Tralles'ten başlayıp, Afrodisyas'a uzanan güzel ve uygar coğrafyanın üzerinde bulunan ADÜ'ye her konuda destek vermeye hazır olduklarını bildiren Bakan Günay şunları söyledi:

"Türkiye'de el yordamıyla turizm yapılan dönemler sona erdi. Turizmi üç-dört yıllık sektör olarak düşünmüyoruz. 2012 yılından itibaren bakanlık kaynaklarıyla turizm bölgelerinin altyapısı ele alınacak. Kuşadası'nda Aydın geneli için altyapıyı ele alacağımız toplantı yapacağız. Türkiye'yi dönüştürecek, geliştirecek temel sektörlerden biri turizmdir. Türkiye'nin cari açığının büyük bir bölümünü turizmden kapatıyoruz. Ben turizmi bir de sosyal yönü ile önemsiyorum. Turizmde çalışan bir eleman başka bir kültürü, başka bir dili, başka bir insanı tanıma olanağı buluyor. Çalışırken bile kendisini geliştiriyor. Sektörde yemek servisinde çalışan biri bile kısa sürede 3- 4 dil konuşmaya başlıyor."

Dersliklerin yapımı için 2 milyon Dolar bağışlayan ve Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Michel Kiez rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadığı için konuklara banda alınan konuşması dinletildi.

Açılış sonrası dersliklerin uygulamalı mutfağını gezen Bakan Günay, burada aşçılık eğitimi gören öğrencilere Türk Mutfağı'nın önemini anlattı. Türkiye'de, Çin Mutfağı, Hint Mutfağı restoranlarının bulunduğunu hatırlatan Günay "Oysa dünyanın en zengin mutfağı olan bizim mutfağımızı besleyen coğrafya çok zengin. Balkanlar'dan, Asya ülkelerine kadar çeşitli tatları barındırıyor. O yüzden bizim mutfağımızın çok öne çıkması lazım" dedi. Aralık ayı başında Antalya'da bir mutfak çalıştayı yapılacağını söyledi.

"BİRİLERİ BİRLİKTEN RAHATSIZ"

Dersliklerin açılışından sonra partisinin Kuşadası İlçe Binası'nı ziyaret eden Bakan Günay burada da Türkiye'nin iç sorunları, terör, deprem konularında konuştu. Sözlerine muhalefete çatarak başlayan Günay, Türkiye'yi karıştırmaya çalışan birileri, işleri ters, olumsuz göstermeye çalışan, katkı yapma yerine bozmaya çalışan bir muhalefet olduğuunu öne süren Günay, "Birileri birlikten de rahatsız. Barış olursa kardeşlik olursa, onların tarlası kuruyacak, terör kuruyacak. O yüzden barış, demokrasi, birlik olmasın diye çaba harcıyorlar. Biz ne zaman bir adım atarsak hemen bir ihanet mayınını yola döşüyorlar. Eğer Türkiye'de sadece güvenlikle bu iş çözülseydi 30 yılda çözülürdü. Bizim ilerleme, gelişme için önce barışa ihtiyacımız var. Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' sözü çok açık" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin deprem üzerinden hükümeti eleştirdiğine de değinen Bakan Günay "Biz 1999'u da yaşadık. Günlerce iletişim kurulamadığını, hükümetin, kurtarma ekiplerinin, askeri kurtarma birliklerinin bölgeye gidip en küçük imkan sağlayamadığını biliyoruz" dedi.

Bir partilinin Kuşadası sahilindeki büfelerde içki satılmasının yasaklandığını, konuyla ilgili yardımcı olmasını istemesi üzerine Bakan Günay, "Biz kimsenin yediğine içtiğine karışmıyoruz. Ama başkalarını rahatsız etmeyelim, bir düzen olsun. Buradaki konuyla ilgili bilgim yok. Soruşturayım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ziyaretinin ardından ilçe binasından yürüyerek Cumhuriyet'in 88'inci kuruluş yıldönümü için çelenk konulacak olan Atatürk Anıtı'na gitti. Bakan Günay, yolda kendisine tanıştırılan Samos Turizm Müdürü Maria Vergi ile sohbet etti. Yemek yiyen turistlere kendisini tanıtarak, "Afiyet olsun" dileklerinde bulundu. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Bakan Günay, saygı duruşunda bulundu. Denizdeki tekneler de bu sırada sirenlerini çaldı.

Tören sonrası kendisini davet eden Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği yöneticilerini kırmayarak, binalarında ziyaret eden Bakan Günay, ardından Kuşadası Belediyesi'ne geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.