Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Az kalsın başaracaklardı

234 Dönüm ağaçlandırma arazisin bazı siyasetçi ve bürokratlarca maliyeden alınarak villa yapılacağı iddiası Türkiye nin gündemine girdi. Kuşadası Kaymakamlığı ilk defa bir haberle ilgili basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2011 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Az kalsın başaracaklardı

        Kuşadası’nın şehir merkezine yakın tek ağaçlandırma sahasına villa yapılması yönündeki girişimler, bölgenin yeşil kalması için 27 yıldır mücadele veren 84 yaşındaki Müjgan Şavkay’ı tedirgin etti. Siyasiler, bürokratlardan oluşan bir grubun ağaçlandırma alanının tahsisini alarak villa yapmak için harekete geçtiklerini söyleyen Şavkay, “burası Kuşadası’nın akciğerlerinden biri. İmar planlarında ağaçlandırma alanı olarak işlenmiş. 27 yıldır burada ki ağaçlara bakıyorum. Burasının yeşil alan olarak kalması, arazinin yapılaşmaması için çok mücadele verdim. Şimdi ise aralarında bürokratlar ve siyasilerin olduğu birileri burasını alıp iki dönüme bir villa yapmak istiyor. Benim aradan çekilmemi istiyor. Ben burasının yapılaştığını görürsem kahrımdan ölürüm. Kuşadası’nda yaşayan herkesin bu araziye sahip çıkmasını istiyorum. 27 Yıl önce Kemerönü bölgesinde, etrafı Adakule otel, deniz ve çevre yolu ile çevrili  hazineye ait 234 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma yapmak ve Türk florasını yaşatmak ve  doğal park için girişimde bulundum. Özel orman statüsüne alınması için bakanlığın istediği Orman, Peyzaj, Sulama, Elektrik ve Mimari projeleri hazırlattım.  Tarım ve Orman Bakanlığı 1990 yılında 20 yıllığına tahsisi onayladı. İmar Planlarında ağaçlandırma alanı olarak görülen alana ağaç diktim, araziyi bir yeşil kuşak olarak korudum. Şimdi birileri araziyi almak için harekete geçtiğini öğrendim. Araziyi alma girişiminde bulunanların başarıya ulaşmaması için herkesten yardım istiyorum. Buradaki ağaçları ellerimle diktim. 1984 Yılından bu yana burasının yapılaşmaması için elimden geleni yaptım. Gözüm gibi baktığım bu alana birileri villa yapmak için girişimde bulundu. Burasını alırlarsa sadece benim elimden almış olmazlar, Kuşadası’nın şehir merkezine yakın en büyük orman alanını da yok etmiş olacaklar”dedi.

                Kaymakamlıktan açıklama        Bazı siyasiler ve bürokratların sözkonusu araziye villa yapılması için harekete geçtiğine ilişkin haberin ulusal basına yansımasından sonra Kuşadası Kaymakamlığı Bir Basın açıklaması yayınladı. Son yıllarda hiç bir konuda basın açıklaması yayınlamayan Kaymakamlığın basın bülteninde "Konu ile ilgili olarak yerinde yapılan incelemede,       1-Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapılaşmanın olmadığı,       2-Kuşadası Belediyesinin ağaçlandırma alanı olarak tahsis talebinde bulunduğu, bu taleple ilgili yazışmaların halen devam ettiği,      3-Sözkonusu taşınmazı kiralamak ve satın almak için şahıslarca herhangi bir talepte bulunulmadığı, mahallinde ve dosya içeriğinde yapılan tetkik ve incelemelerden anlaşılmıştır. Kamunun emniyeti olan hazine arazilerinin korunmasına yönelik tedbir, dikkat ve hassasiyet şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir" denildi.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.