Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın CHP de isyan

Genel Merkezin 2 ve 4 sıraları kontenjan için boş bırakarak ön seçim kararı aldığı CHP Aydın il örgütü isyan bayrağı açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2011 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Aydın CHP de isyan

          CHP Merkez Yürütme Kurulu’na sunulan taslağa göre Aydın’da  2 ve 4. sıraların  kontenjanlar için boş bırakılması koşuluyla  ön seçim yapma kararı  almasına CHP Aydın  il örgütü tepki gösterdi. 2.Sıranın Nazilli’li Mustafa Balbay, 4. sıranın ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’a ayrıldığı konuşulurken, bu gün CHP Aydın il başkanlığında  olağanüstü bir toplantı yapıldı. CHP Aydın il başkanı Hulisi Şahinci  başkanlığında  olağanüstü toplanan İl teşkilatı,17 ilçe başkanı ve milletvekili aday adayları genel merkezin almış olduğu karara büyük tepki göstererek, Aydın’dan kontenjanın kaldırılmasını istedi. Toplantı sonrası Genel Merkeze İl örgütü ve aday adaylarının talebini yansıtan  “‘CHP Aydın il örgütü, ilçe başkanları ve milletvekili aday adayları olarak ön seçimde aydın ilinden kontenjan atanmasını kabul etmiyoruz. Bununla ilgili kontenjanın Aydın ilinden kaldırılmasını saygıyla arz ederiz’” şeklindeki faksı gönderildi.

            İl başkanlığındaki toplantı sonrası bir basın toplantısı yapan  CHP Aydın il Başkanı Hulisi Şahinci, kontenjanların başka illere kaydırılmasını isteyerek şuana kadar adaylığını açıklayan 31 aday adayının emeğine saygı gösterilmesini istediklerini söyledi. Şahinci, “Genel merkezimiz bu saatten sonra kararından geri döner dönmez onu bilemeyiz. Ama 2 ve 4. sıraların boş bırakılması halinde 3 Nisan ön seçiminden sonra da bu kontenjanın kullanılmaması yönünde talebimiz olacak. Genel merkezimizden burada almış olduğumuz müşterek karara saygı duymasını istiyoruz. Biz Aydın dışından bir adayın listemize yazılmasını istemiyoruz. Bu doğrultuda da genel merkezimize bir faks gönderdik” dedi.

            Bu arada CHP Aydın İl Örgütünde yapılan toplantı sonrası tüm üyelerin katılımıyla yapılacak olan ön seçimin 3 Nisan Pazar günü yapılmasına karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.