Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Kara'dan Metin Akar'a "“Herkes yerini ve haddini bilecek”

Davutlar ovasındaki çiftçilerin dört gözle beklediği gölet çalışmalarının durdurulması için Belediye Başkanı Tuncay Uysal ile girişimde bulunan AKP il genel meclis üyesi Metin Akar’a tepki dinmiyor. AKP Davutlar belde üyeleri Akar'ın istifa etmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2013 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Ali Kara'dan Metin Akar'a "“Herkes yerini ve haddini bilecek”

Bir önceki vali Kerem Al’ın bu yılın başlarında  yaptığı Davutlar ziyaretinde çiftçiler ile AKP Belde başkanı Zeynel Abidin Çengel su sorununu gündeme getirerek gölet talebinde bulundu. Vali Al bunun üzerine İl Özel İdaresine talimat vererek uygun bir yer tespit edilerek gölet yapılması talimatı verdi. Şeftalisi ve Narenciyesi ile ünlü Davutlar ovasının sulama sorununu kökten çözecek gölet için yapılan fiziblite çalışmasından sonra ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz ay başlarında Samsun dağlarındaki Kocaman Dere üzerine kurulacak olan 27 metre yüksekliği, 35 metre genişliğinde gölet setinin çalışmalarına başlandı. Davutlar ovasındaki 12 bin dekar arazinin sulanması için hayati önem taşıyan gölete AKP İlçe, İl yönetimleri ile milletvekilleri de destek verdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Davutlar göletinin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını, yağmurlarla birlikte gölette su tutulmaya başlanacağını belirtirken, AKP İl genel Meclis üyesi Metin Akar ile Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal’ın göletin durdurulması için girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı.

                        Akar-Uysal ikilisi Valiye gitmiş

Edinilen bilgiye göre Aydın’a yeni atanan vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret eden Akar ile Uysal, yerinin yanlış seçildiği gerekçesiyle  gölet çalışmalarının durdurulmasını istedi. Talebi değerlendiren Ayyıldız’da ilgili birimler, Kuşadası Kaymakamlığı ve İl Özel idaresine  konuyu incelemeleri talimatı verdi. Yapılan incelemeler sonucunda gölet çalışmalarının devam etmesine karar verildi.

                        Akar istifa etsin, Uysal’ın yanına gitsin

Akar’ın kendi partisinin politikalarının aksine bir tutum içine girmesi, AKP’ye başvurduğu halde üye olarak kabul edilmeyen belediye başkanı Tuncay Uysal ile iş birliği yapması partiyi karıştırdı. Davutlarlıların sert tepki göstermesi üzerine AKP’li bazı belde yöneticileri istifa hazırlığına girişti. AKP Üyeleri, “Partilimiz il genel meclis üyesi ekmeğimizle oynuyor.Partimizin politikalarına aykırı hareket ediyor. Belde yönetimi burada dururken, Davutları bu hale getiren belediye başkanıyla iş birliği yapıyor. Partimizi, hizmetlerini beğenmiyor, karşı çıkıyorsa istifa edip Uysal’ın yanına geçsin” diye tepkilerini dile getirdi.

                        Ali Kara,” Herkes yerini ve haddini bilsin”

AKP İlçe örgütünde de büyük tepkilere neden olan olay sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ilçe başkanı Ali Kara, “gölet Valimizin, milletvekillerimizin ve bizlerin bilgisi dahilinde yapıldı. Bu proje Davutlar halkı, çiftçisi için yapılıyor. Bizim desteklediğimiz, arkasında durduğumuz bir proje için yapılan girişimi öğrendik. Hiç kimse partinin üzerinde değildir. Herkes yerini ve haddini bilmelidir”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.