Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz çanağında en pahalı liman Kuşadası

Deniz Ticaret Odası İzmir şubesinin Kuşadası nda düzenlediği sektör toplantısında denizcilerin sorunları tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2012 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
adaninsesi.com
Akdeniz çanağında en pahalı liman Kuşadası

Denizcilerin sorunlarının yaşandığı toplantıda konuşan Kuşadası Ege Ports liman işletmesinin genel müdürü Aziz Güngör, Kuşadası limanının Akdeniz çanağındaki en pahalı liman olduğunu söyledi. Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesinin Kuşadası Ticaret Odası salonunda düzenlediği sektör toplantısına, DTO İzmir şubesi yönetim kurulu başkanı Geza Dolog başkanlık etti.DTO Meclis Başkanı Özden Çokdeğer’in de katıldığı toplantıda Hükümetin bazı bölgelerde fener, römokaj, kılavuzluk hizmetlerinde indirime gittiğini “bazı limanlara özel uygulama yapılıyor” sözleriyle eleştiren Güngör, “1 Ocaktan itibaren geçerli olmak üzere Marmara, İstanbul ve İzmir limanlarına belli sefer sayısına ulaşan gemilere fener, römorkaj, kılavuzluk gibi hizmetlerde indirim uygulanıyor. Bir şey yapıyorsanız herkese uygulamak zorundasınız. Aksi taktirde o limanlaraözel bir uygulama yapıyorsunuz demektir. Marmaris, Bodrum, Antalya limanlarının da teşviğe ihtiyacı var. Kuşadası’na gelen gemi 30 bin lira fener parasıöderken, İzmir’e giden gemi 15 bin ödüyor. Tabiî ki rotasını oraya çevirir. Biz Akdeniz Çanağının en pahalı limanıyız, buna rağmen her yıl gelen gemi ve yolcu sayısı artıyor”dedi.

            DTO Başkanı Geza Dolog gemilerin gelmesi için belli indirimlerin yapılmasını, İzmir’de olduğu gibi ayak bastı paralarınınödenmesini onaylamadığını söyledi. Dolog “Hiçbir indirim, hiçbir geminin gelmesine yardımcı olmaz.Bu politikalarla kurvaziyer gelişmez. Çünkü yapılan ödemeler geminin toplam kazancı içinde çok küçük rakamlar. İlk başlarda belki teşvik verilebilir ama sürdürülmemesi gerekir. Ben İzmir Ticaret Odasının ayak bastı parası katkısına karşıyım” dedi.

            Ankara’da düzenlenen bir toplantıda Modern hastane düzeyinde sağlık donanımlarına sahip gemilerin hala sağlık parası ödemesi konusunun gündeme geldiğini söyleyen Dolog, “Bakan ilgili müdürü çağırıp bir çalışma yapılması emrini verdi. Müdür bakanın kulağına bir şeyler fısıldadı çalışma başka bahara kaldı. Sonradan öğrendikki, sadece geçtiğimiz yıl gemilerden alınan paralarla 87 112 ambulans alınmış. Anlayacağınız Sağlık bakanlığının en büyük ambulans tedarikçisi kurvaziyer gemileri” dedi.

            Geçtiğimiz yıl teknede sahte içki faciasının hatırlatıldığı Toplantıda bu yıl denetimlerin çok sıkı yapılacağı belirtildi. DTO Başkanı Dolog “Didim gezi tekneleri bu sorunu kökten çözmüş. Teknelerde içki satışı yapmayacaklarına ilişkin karar almışlar. Bu yıl daha sık denetlemeler olacağı için içki satışı yapan teknelerin gerekli izinleri mutlaka alması gerekir”dedi.

            Kuşadası’nda ki dalış merkezlerinin temsilcileri de Türkiye’de bir batığı olmayan tek yerin turistik merkezin Kuşadası olduğunu öne sürerek “Bodrum’da 2 uçak, 1 gemi var. Daha dün Fethiye’de bir gemi batırıldı. Kuşadası’nda da turiste gösterebileceğimiz bir gemi, uçak batığı istiyoruz” dediler. Dolog, talebin karşılanması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google.com, pub-4400075568548996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.