Şanslı yılan

Kuşadası’nda etrafını kedilerin sardığı yılanı kurtarıp korumaya alan Zafer Erdem, bilim insanları ile doğa dostlarının yardımıyla yılan, doğal ortama bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, eski evlerin bulunduğu mahallede oturan Zafer Erdem, evinin bahçesinde bir çok kedinin etrafını sardığı yılanı kurtardı. Bir değnek yardımıyla aldığı yılanı, evdeki boş akvaryuma alan Erdem, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneğini (EKODOSD)  arayarak yardım istedi. Yılanın zehirli olup olmadığını belirlemek için bilim insanlarından yardım istendi.

ZEHİRLİ DEĞİL

EKODOSD Bilim Danışmanı, Adnan Menderes Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Olgun, kendisine gönderilen yıllan görsellerini inceleyerek “Zehirli bir tür değil. Ev yılanı olarak bilinen zehirsiz Elaphe Situla tür” değerlendirmesini yaptı. EKODOSD Ekipleri yılanı bulunduğu yerden alıp, insanlardan uzak doğal bir araziye bıraktı.

DUYARLI VATANDAŞA RASTLAMIŞ

 Duyarlı vatandaşa teşekkür eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Zafer Erdem’in bulunduğu evin yanlarında terk edilmiş yıkık eski yapılar var. Bu tür alanlarda genellikle kemirgenler yoğun olur. Yılanlarda kemirgenlerle beslendiği için böyle yerleri tercih edebiliyor. Buradaki yılanda terk edilmiş alandan yan komşuya geçmiş. Ancak yılanın şansı varmış ki, duyarlı bir kişiye rastlamış” diyerek yılanın doğada yaşam döngüsünün bir parçası olduğunu söyledi.

CORONA DOĞAYA DUYARLILIĞI ARTTIRDI

Corona virüs salgınından sonra insanların doğaya ve doğadaki canlılara duyarlılığının artmasının sevindirici olduğunu belirten Sürücü, “Yalnız bir gerçek var ki, corona virüs salgınından sonra, insanların çoğunda doğaya karşı ilgi oldukça arttı. Duyarlı insan sayısı çoğalmaya başladı. Umarız bu ilgi ve duyarlılık kalıcı olur. Olması da insanlığın yararına olacaktır zaten. Doğada tüm canlılarla barışık bir şekilde yaşamasını öğrenmemiz gerekli. Özellikle yaban hayatına müdahale edilmemeli, bu tür hayvanların yaşam alanlarını mutlaka korumalıyız. Yılanlar yok olursa fareler çoğalır. Fareler çoğalırsa bunun zararını önce çiftçi görür, dolaylı olarak da bizlere yansır” şeklindekonuştu.