İlk gemi için olağanüstü önlemler  

Türk Turizminde sezonun il kruvaziyer gemisini ağırlayan Kuşadası limanında, küresel tehdit haline gelen Koronavirüs için olağanüstü önlemler alındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
adaninsesi.com

Bu yılın ilk kruvaziyer gemisini ağırlayan Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda, Koronavirüs için yoğun önlemler alındı. Amerika ve İngiliz uyruklu 657 yolcusu ile Kuşadası limanına yanaşan Malta Bayraklı Celestyal Crystal gemisinin yolcuları  için özel kontrol noktası oluşturuldu. Küresel bir tehdit boyutuna erişen Corona Virüs (Covid-19) nedeniyle Kuşadası Ege Port Limanında Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü termal kamera kurarken, liman işletmesi de olası bir Koronavirüs tespiti için karantina odası oluşturdu, yoğun bir dezenfeksiyon yaptı. Özel donanımlı ambulanslar ve 112 ekipleri hazır bulunduruldu. Gemiden inen yolcuların bir bölümü otobüslerle Efes ve meryemana turuna çıkarken, tur programına katılmayan yolcular ve gemi personeli ise şehir merkezinde gezmeyi tercih etti. Rodos’tan gelen gemi, akşam saatlerinde Atina’ya doğru hareket edecek.

                SAĞLIK BAKANLIĞI KOORDİNE ETTİ

Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda Kuşadası Ege Port Limanında gereken tüm önlemleri aldıklarını belirten Güngör, “Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tesis etmiş olduğu kontrol noktası ile gelen tüm kruvaziyer yolcuları termal kamera gözetiminden geçerek ülkemize ayak basıyor. Yolcu terminalimiz ise sahip olduğu karantina odası ve uygulamış olduğu özel dezenfeksiyon yöntemleri ile bu sürece destek oluyor. Bir yandan gemi ile gelen misafirlerimizi en işi şekilde ağırlarken, bir yandan da kamu kurumlarımız ile birlikte her türlü sağlık önlemini alıyoruz. Bu günden itibaren limanımızda termal kameralar 24 saat gözlem yapacak. Olası bir vaka tespit edildiğinde ekipler, gerekli prosedürü uygulayarak yolcuya ilk müdahaleyi yapıp özel araçlara sahip olan 112 Sağlık ekiplerine teslim edecek ”dedi.

                               KORONAVİRÜS NEDENİYLE ROTALARINI KUŞADASI’NA ÇEVİRDİLER

Sezonun ilk gemisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, “hazırlanan programı çerçevesinde bu yıl Kuşadası Limanı'na 300'ün üzerinde kruvaziyer gemisi ile 350 bin turist gelmesi bekleniyordu. Ancak, dünyada hızla yayılan Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle bazı kruvaziyer şirketleri, başka pazarlardan Kuşadası’nın da içinde bulunduğu Doğu Akdeniz kruvaziyer pazarına gemileri kaydırdılar. Bu nedenle 2020 yılında beklenenin üzerinde gemi ve yolcu sayısına ev sahipliği yapmayı umuyoruz. En büyük Temennimiz bu salgının kısa zaman içinde sona ermesi, turizm hareketlerini kısıtlayan bir unsur olmaktan çıkmasıdır” dedi.